#7 Tasty City
Νούρα

Καταρχάς καλή χρονιά, είθε το 2015 να νοστιμέψει τις ζωές όλων μας! Εδώ και χρόνια έχω έναν ψυχαναγκασμό aka κόλλημα στον εγκέφαλο, αθροίζω τους αριθμούς του νέου έτους, βρίσκω σε πιο γράμμα του αλφαβήτου αντιστοιχεί το αποτέλεσμα και εν συνεχεία βρίσκω τη λέξη που θα χαρακτηρίσει τη νέα χρονιά. Έχουμε λοιπόν 2+0+1+5=8, το 8 στο ελληνικό αλφάβητο είναι το γράμμα Θ,θ. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει όποια λέξη από θήτα του κάνει κέφι. Εγώ θα επιλέξω δύο, θάρρος και θράσος γιατί μόνο αν θέσουμε σε εφαρμογή αυτά τα δύο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την τάξη πραγμάτων που μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο και δεν λέει με τίποτα να ξεκουβαλίσει…

 

Savvato 015
Θάρρος και θράσος χρειάστηκε και ο Σάμι μας από την Αίγυπτο που ήρθε στην χώρα μας ως οικονομικός μετανάστης διεκδικώντας με πολύ μόχθο και θέληση μια καλύτερη ζωή(ναι το ξέρω άλλο ένα κλισέ αλλά c’est le vie..) και τελικά τα κατάφερε, άνοιξε το δικό του μαγαζί.

 

Savvato 010
Τι κι αν το φαλάφελ είναι της μοδός και τα φαλαφελάδικα έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, φάση Νανού και frozen yogurt καλή ώρα. Σαν το φαλάφελ του Σάμι δεν έχει πουθενά, μέχρι και σε σχήμα καρδιάς το σερβίρει. Ο χώρος μυρίζει ανατολή, οι λουλάδες κάνουν προθέρμανση στα πυρακτωμένα κάρβουνα του χειροποίητου μεταλλικού φούρνου, δεν επιτρέπεται να φας και να μην κάνεις τον ναργιλέ σου για τη χώνεψη Το γευστικό ρεπερτόριο δεν περιορίζεται στο φαλάφελ καθώς ο κατάλογος είναι διανθισμένος με τα best of της παραδοσιακής αιγυπτιακής κουζίνας.

 

Savvato 087

 

 

Savvato 048

 

 

Savvato 056

 

 

Savvato 064
Εγώ κόλλησα με τα γλυκά και τα αφεψήματα του καταλόγου, τα οποία δεν είχα ξαναματαδεί. Αραβικός καφές, που θα πει σκουρόχρωμοι αλεσμένοι κόκκοι καφέ με προσθήκη κάρδαμου. και άλλων μπαχαρικών όπως κόλιανδρο. Αραβικό τσάι από το θάμνο khat ή qat, το οποίο όταν δεν πίνουν, μασάνε όπως τον καπνό, διεγείρει και προκαλεί αίσθημα ευφορίας . Αφέψημα από χέλμπα αλλιώς τριγωνέλλα αλλιώς τσιμένι ένα από τα τέσσερα συστατικά με τα οποία φτιάχνουν το περίβλημα του παστουρμά (λάδι, πιπέρι, πάπρικα) και αυτό που δίνει στον παστουρμά το χαρακτηριστικό του άρωμα. Για να βελτιώσουν την πικρή του γεύση προσθέτουν στο αφέψημα μάραθο ή γλυκάνισο. πίνετε καθότι δρα ως αποχρεμπτικό, μαλακτικό, τονωτικό και γαλακταγωγό. Ρόφημα καρκαντέ που δεν είναι άλλος από το γνωστό μας ιβίσκο. Κουνάφα, που είναι ξαδερφάκι του εκμεκ κανταίφι και τέλος πασπούσα,το σάμαλι α λα αιγυπτιακά.

 

Savvato 033
Savvato 078
Savvato 042

 

Savvato 070
Savvato 092
Εν τέλη αυτό που «μετράει» στου Σάμι είναι η ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, το αληθινό του ενδιαφέρον για εσένα, απαλλαγμένο από δημοσιοσχετίστικες βλέψεις, απλά θέλει να μάθει αν αυτός που έμπασε στο «σπίτι του» είναι καλά και περνάει ωραία. Γι’ αυτό λοιπόν, χαμογέλα ρε τι σου ζητάει!

 

Savvato 002

 

 

 



10363263_254391038099531_2746845530325960081_n
 Do you know beauty and the beast? She’s both!!

Christina Drangana

Ανάποδη σε όλα της, παιδί της φύσης που ζει στο αστικό τοπίο, μοναχικός άνθρωπος μα ταυτόχρονα πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Αλλάζει δουλειές και δραστηριότητες σαν τα πουκάμισα, ευελπιστώντας στο μέλλον να γράψει το δικό της factotum.. Αυτό το διάστημα ασχολείται με τη μαγειρική τέχνη, διευρύνοντας την γευστική της παλέτα. Όταν δεν περιδρομιάζει θα την δείτε να τρέχει χωρίς φώτα με το ποδήλατό της, να σκαρφαλώνει ξυπόλυτη σε μονοπάτια, να χτυπιέται σε κάποιο live που δεν ξέρει καν ποιοι παίζουν, να βλέπει ταινία σε κάποια σκοτεινή αίθουσα με φακό στο κεφάλι ή σε κάποια παραλία να πλέκει πουλόβερ με φύκια. Για προτάσεις, σχόλια και ότι άλλο σας κατέβει στο κεφάλι στο mail [email protected] Υ.Γ. Ανοιχτή και σε προσκλήσεις για ομαδικά μαγειρέματα

.

10424246_10202794331559586_5326694135502004949_nJohn Calivas

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Δίστομο. Ο ερχομός μου στην Αθήνα μου άνοιξε νέες διαδρομές που αποφάσισα να τις ακολουθήσω με ένα ποδήλατο. Χάρις σε αυτό, πεταλιά με πεταλιά, ανακάλυψα την όμορφη, την σκοτεινή αλλά και την παράξενη πλευρά της πόλης, τα λούμπεν στοιχεία της με δελέασαν να την εξερευνήσω και έτσι σιγά σιγά – όπως γίνονται όλα τα όμορφα πράγματα – την αγάπησα.

Είμαι λάτρης του αστικού τοπίου, της ζωής που υπάρχει και κινείται μέσα σε αυτό, των ανθρώπων του, ακόμα και του φαγητού που δημιουργείται μέσα από την ατμόσφαιρά του.

Γι΄ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να το φωτογραφίζω σε κάθε στιγμή του, πιστεύοντας πως μέσα από την φωτογραφία θα μπορέσω να μεταδώσω την εικόνα του, την ομορφιά του μέσα από την δική μου οπτική, την ομορφιά που συλλέγω μέσα σε κάτι που από πολλούς μπορεί να θεωρείτε άσχημο! Λατρεύω να ανακαλύπτω μέσα από τις φωτογραφίες!!

test