«Απίστευτη Ιστορία» –Ένα σύγχρονο παραμύθι. | Της Ιωάννας Τάλμπη

Ο καθένας μας φυλάει μία απίστευτη ιστορία που άλλοτε μοιράζεται με άλλους και άλλοτε επιλέγει να την κρατήσει μονάχα για τον εαυτό του. Το περασμένο βράδυ της Δευτέρας, είχα την τύχη να παρευρεθώ στο θεατρικό έργο «Απίστευτη Ιστορία» του ταλαντούχου σκηνοθέτη Κρίτωνα Ζαχαριάδη και να παρακολουθήσω την ιστορία του Στεφάν και της Ελίζας, των δύο πρωταγωνιστών, τους οποίους υποδύονται εξαιρετικά ο Μάριος Ζαρδαβάς και η Κάτια Παπαϊωάννου.

 

Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Φίλιπ Ρίντλει «Fairytale Heart». Πρόκειται για την εξιστόρηση μίας σύγχρονης ιστορίας δύο παιδιών, τα οποία μέσα από μία φανταστική διήγηση έρχονται να μας αποδείξουν ότι τα «παραμύθια» είναι πιο επίκαιρα από ποτέ! Αναλύοντας σύγχρονα προβλήματα, στερεότυπα και προκαταλήψεις ο Στεφάν και η Ελίζα μέσα από την γλυκιά και τρυφερή ιστορία τους μας αποδεικνύουν ότι βγαίνουν νικητές με τη δύναμη της αγάπης τους. Οι προβληματισμοί και η απαισιοδοξία της σύγχρονης κοινωνίας υπερνικούνται με τα όνειρα, μέσα σ’ ένα κωμικό κλίμα παραμυθιού που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

 

Ο σκηνοθέτης του «Ενήλικου Πρίγκιπα» Κρίτωνας Ζαχαριάδης επανέρχεται δυναμικά με την «Απίστευτη Ιστορία». Με αυτό το έργο μας μεταφέρει την σύγχρονη πραγματικότητα και παράλληλα την παραμυθική και ονειρική ατμόσφαιρα. Το σκηνικό λιτό και επιμελώς ατημέλητο αποτελείται από σκόρπια αντικείμενα αλλά και από όμορφες παιδικές ζωγραφιές-σαν βγαλμένο από την φαντασία ενός παιδιού! Ο φωτισμός σκοτεινός και η χρήση των κεριών επί σκηνής δίνει έμφαση σε κάθε κίνηση και έκφραση των ηθοποιών, μετατρέποντας τους θεατές σε κοινωνούς μιας συγκλονιστικής μυσταγωγίας καθώς έχει τη δύναμη να μας προσφέρει μιας μοναδική εμπειρία, την αποκάλυψη της δικής μας απίστευτης ιστορίας.

 

‘’Γιατί λοιπόν ξεχώρισε αυτή η παράσταση’’; Με ρώτησε η φίλη μου, διατηρώντας ένα πονηρό χαμόγελο, βγαίνοντας από το θέατρο. ‘’Είναι ένα μικρό διαμαντάκι’’ απάντησα χωρίς να φανταστώ ότι θα μιλούσαμε μια ώρα μέσα στο αυτοκίνητο της, αναλύοντας όλα τα συναισθήματα που μας δημιούργησε. Η παράσταση αυτή ξεχωρίζει μέσα από την ομορφιά της απλότητας της αλλά παράλληλα και από το πόσο βαθιά συναισθήματα σου δημιουργεί! Θα σταθώ μόνο στην επιτακτική ανάγκη του «παραμυθιού» που έχουμε όλοι οι μεγάλοι! Μέσα από τα παραμύθια διερευνούμε την πραγματικότητα. Είναι αυτά τα διογκωμένα γεγονότα, τα οποία μπορεί να μη συλλαμβάνουμε στην καθημερινότητα μας, στη ροή της, αλλά δεν είναι ουτοπικά παρά οι βαθύτερες αλήθειες. Μέσα από την σκληρή πραγματικότητα τα παραμύθια μας διδάσκουν και μας ‘’ξανασυστήνουν’’ για ακόμα μια φορά στην παιδική ψυχή μας, με την οποία ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία αλλά και να συλλάβουμε τα βαθύτερα νοήματα του κόσμου.

Μία απίστευτη και συγκλονιστική ιστορία που μας προτρέπει μέσα από την αγάπη να δώσουμε μία θέση στα παραμύθια..

Άλλωστε τα ‘’παραμύθια’’ μπορεί να μην είναι αληθινά αλλά δεν λένε ποτέ ψέματα..!

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ζαρδαβάς Μάριος και Κάτια Παπαιωάννου
Σκηνοθεσία : Ζαχαριάδης Κρίτωνας
Σκηνογραφία: Νικόλτσης Βασίλης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αλέξανδρος Μιχαήλ
Μουσικη Επιμέλεια: Χατζηκιαν Σταύρος

Από τις 3 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21:00

Τιμή εισιτηρίου 10 κ 8 ευρω (μειωμένο)

Θεσσαλονίκη Τραπεζούντος 5 Καλαμαριά
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 423925

 

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Όταν πάτησε το θεατρικό σανίδι για πρώτη φορά, ήταν μόλις επτά ετών. Αυτό ήταν. Το μικρόβιο της είχε πια κολλήσει για τα καλά. Οι σπουδές της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποτέλεσαν το κατάλληλο υπόβαθρο για να μάθει τον κόσμο και να εργάζεται ως φιλόλογος δίπλα στα παιδιά. Το μεταπτυχιακό πάνω στη Θεατρολογία που ακολούθησε, της επιτρέπει να συνεχίσει να ονειρεύεται σε φόντο θεατρικό... Άλλωστε και η ίδια της η ζωή είναι ένα μικρό κολάζ, φτιαγμένο από βιβλία, ποίηση, μουσική, θέατρο, κινηματογράφο, χορό, ταξίδια και έρωτα...!


Link:Ιωάννα Τάλμπη

test