ΔΑΣΟΣ & Blind Spot ομάδα Griffon & Αντώνης Π. | Tου Μάριου Κρητικόπουλου

Παρόλο που έχω ασχοληθεί με το χορό για αρκετά χρόνια, δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω τεχνικά μία παράσταση χοροθεάτρου. Μπορώ όμως, να σας παρουσιάσω τα συναισθήματα που μου προξένησε. Μια παράσταση σε δυο μέρη, δύο χορογραφίες με επίκεντρο την αλληλεξάρτηση από τη μία και τη μοναχικότητα από την άλλη. Στο πρώτο μέρος με τίτλο “Δάσος”, ένας άντρας και μία γυναίκα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, ξεκίνησαν μία πορεία προς την αναζήτηση κάτι καινούργιου. Μία πορεία όμως, επαναλαμβανόμενη με τους δύο χορευτές να παγιδεύονται ξανά και ξανά μέσα στα ίδια συναισθήματα. Εκείνος και εκείνη, άλλοτε κοντά κι άλλοτε μακριά, πάντοτε όμως ενωμένοι βαδίζουν προς κάτι διαφορετικό που θα τους απεγκλωβίσει από τα δεσμά τους. Μία χορογραφία ίδια κάθε φορά που σε κάθε επανάληψη της γινόταν η προσθήκη μιας κίνησης, είτε ενδιάμεσα, είτε στο τέλος της. Η δύναμη της μουσικής καθόριζε και τη διάθεση του θεατή, καθώς η επαναλαμβανόμενη κίνηση συνοδευόταν κάθε φορά κι από διαφορετικού ύφους ήχους. Μία κλασική μουσική που σε ηρεμούσε, μία νότα μυστηριώδης που σε κρατούσε σε εγρήγορση. Όλα αυτά με το ίδιο βηματολόγιο, αργό μερικές φορές και πιο γρήγορο σε άλλες. Η γυναίκα γίνεται έρμαιο στα χέρια του άνδρα ή το αντίθετο; Είναι ίδιοι οι διαφορετικοί τύποι ανθρώπων; Γεγονότα οικεία ή απρόβλεπτα βίωσαν;

Ερωτήματα αναπάντητα που άφησε η όμορφη ροή των σωμάτων. Εμπιστοσύνη, μία λέξη που χωρίς λόγια, οι δύο χορευτές ερμήνευσαν με πειθαρχία. Στο δεύτερο μέρος με τίτλο “Blind Spot” ο Γιάννης Νικολαΐδης σε μία σόλο χορογραφία, αναζήτησε να μάθει μέσα από το σώμα του, τι συμβαίνει έξω από αυτόν και το οπτικό του πεδίο. Με κινήσεις ρομποτικές σε αρκετές στιγμές και σε άλλες εκστασιασμένος, σαν κάποιος να είχε εισχωρήσει στον εγκέφαλο του, άφησε το σώμα του ελεύθερο να δεχτεί όλα όσα μπορούσε να νιώσει. Ό,τι συμβαίνει λοιπόν, στη ζωή σου, ζήσε όσο καλύτερα μπορείς, χωρίς να το απαρνείσαι. Αν θες παράλλαξε το, λίγο, αλλά μην προαπαθήσεις ποτέ να το κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είναι.

 

Δάσος

Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου

Χορεύουν : Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαϊδης

Μουσική: Αντώνης Π.

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Blind Spot

Χορογραφία- ερμηνεία Γιάννης Νικολαϊδης

Μουσική Αντώνης Π.

Απόφοιτος τους Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και φοιτητής της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Μου αρέσει να ασχολούμαι με το θέατρο και ότι άλλο με αφορά στο χώρο των τεχνών. Τραγουδι θες; Χορό θες; Τα κανω και αυτα! Α! Ζωγραφίζω που και που. Κατά τα άλλα, όλα καλά!!!


Link:Μάριος Κρητικόπουλος

test