«Klaidra» ένα όνομα.. δύο κορίτσια.

Κλαίρη και Φαίδρα Γάσπαρη, εξ’ου και το brand ”Klaidra”.

Ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε επαγγελματικά με τη δημιουργία κοσμημάτων την Άνοιξη του 2012.

Οι δημιουργίες μας έχουν έντονες έθνικ αναφορές, με κυριότερα χαρακτηριστικά στις πρώτες συλλογές μας τα κρόσσια και τα pom pom, τα οποία στη συνέχεια εμπλουτίστηκαν και με άλλα πολλά πολλά..

Από μικρές ξέραμε οτι θέλαμε να ασχοληθούμεμε κάτι δημιουργικό.

Παρακολουθούσαμε τη μόδα και γρηγορα καταλάβαμε ότι ήταν αυτό με το οποίο θελαμε να ασχοληθούμε.

Τα Klaidra αρχικά ξεκίνησαν ερασιτεχνικά, πολύ γρηγορα έγιναν full time απασχόληση με τη λογική "να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό που δεν υπάρχει στην αγορά". Κατά καιρούς σχεδιάζουμε και άλλα πράγματα, εκτός απο κοσμήματα, που μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε παρουσιάσει.

Κλαίρη: "Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εργάστηκα για ένα διάστημα στο σχεδιαστή Γιώργο Ελευθεριάδη και αργότερα παρακολούθησα σεμινάρια κοσμήματος από τη Μαρία τη Μάστορη που θαυμάζω πολύ. Χομπυ μου η δουλειά μου και η μουσική."

Φαίδρα:"Τελειώνοντας τις σπουδες μου στη Γαλλική Φιλολογία παρακολούθησα σεμινάρια φωτογραφίας.

Μου αρέσει να ασχολούμαι με τη φωτογραφία και να ταξιδεύω. Νιώθω πολύ τυχερή, γιατί το δικό μου κομμάτι της δουλειάς είναι κυρίως στον τομέα της επικοινωνίας και έτσι μπορώ να παίρνω τη δουλειά παντού μαζί μου! "

 

Οι Ελληνίδες, τα τελευταία χρόνια, χάρη στα social media και τα fashion blogs, ενημερώνονται περισσότερο για τις τάσεις της μόδας.

Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε ανθρώπους δημιουργικούς, με διάθεση και φαντασία να ασχολούνται με αυτό που πραγματικά τους αρέσει και τους εκφράζει. Ωστόσο τόσο στον χώρο του κοσμήματος, όσο και σε οτιδήποτε χειροποίητο, συναντάμε δυστυχώς και περιπτώσεις ατόμων που δεν το κάνουν, τόσο για λόγους δημιουργίας και έκφρασης και για αυτό καταλήγουν να αναπαράγουν ιδέες και σχέδια άλλων δημιουργών.

Τα καλύτερα tips για mix n' match συνδυασμούς

-Όχι πάρα πολλά κοσμήματα μαζί, ειδικά, αν είναι διαφορετικού ύφους.

- Όχι πολύ"φορτωμέενα"ρούχα, μαζί με έντονα κοσμήματα. Για παράδειγμα όσον αφορά στα δικά μας κοσμήματα, αυτό που πάντα προτείνουμε είναι να φοριούνται με ενα απλό t-shirt ή φόρεμα.

-Όταν πρόκειται για κολιέ, καλό είναι να δίνουμε  σημασία στη λαιμόκοψη ή στο ντεκολτέ της μπλούζας, ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή.

Αγαπημένα χρώματα

Στα κοσμήματα μας μπορείς να βρεις ολα τα χρώματα. Αυτά που διατηρούμε σταθερά στις συλλογές μας όμως, ανεξάρτητα από την εποχή, είναι τα nude, τα γήινα και το μαύρο.

 

Αγαπημένη εποχή

Κλαίρη: Άνοιξη. Για τις πρώτες ηλιόλουστες μέρες, τα δροσερά βράδια και τη μυρωδιά του καλοκαιριού που έρχεται.

Φαίδρα: Καλοκαίρι, γιατί λατρεύω τη θάλασσα.

Αγαπημένο ντύσιμο

Κλαιρη: skinny jeans, t-shirt, sneakers. Τελευταία μ'αρέσουν πολύ και οι σαλοπέτες.

Φαιδρα: jean shorts, ankle boots, t-shirt

 

Facebook: www.facebook.com/Klaidra

Instagram: http://instagram.com/klaidra

Twitter: https://twitter.com/KlaidraJewelry