Ten Tales Of Ordinary Madness and a Blank Canvas | Του Γεράσιμου Καραβασίλη

Ο Μπαγλαμάς, το banjo και το βραζιλιάνικο cavaquinho είναι μερικά από τα όργανα που επενδύουν ηχητικά τα τραγούδια του νέου άλμπουμ του μουσικού projec του Άγγελου Αϊβάζη, Blank Canvas.

Το άλμπουμ με τίτλο "Ten Tales Of Ordinary Madness" θα κυκλοφορήσει από την The Sound of Everything στις 25 Μάρτιου και ο Άγγελος Αϊβάζης μας το παρουσιάζει σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

 

Τι σε έκανε να συνειδητοποιήσεις ότι θες να ασχοληθείς  με τη μουσική;

Από μικρός ήμουν διαρκώς εκτεθειμένος σε μουσικά ερεθίσματα, καθώς στο σπίτι ακούγαμε πολύ μουσική. Το κομβικό σημείο για την ενασχόλησή μου με την κιθάρα ήταν ένας δίσκος των Beatles που έπαιζε ως background στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Αυτό μου έδωσε το έναυσμα να γραφτώ στο συνοικιακό ωδείο, με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο Εθνικό.

 

Πώς πρόκυψε το όνομα του άλμπουμ;

Όπως δηλώνει ο τίτλος, η βασική ιδέα πίσω από αυτό το πρότζεκτ είναι ότι σε κάθε κομμάτι πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και από ένα φολκ όργανο διαφορετικής μεταξύ τους προέλευσης (όπως το banjo του Νότου στο κομμάτι 'Accelerate' ή ο μπαγλαμάς στο 'Mary Jane Blues'), πάνω στο οποίο οικοδομείται ενορχηστρωτικά το κομμάτι. Οι συνθέσεις επομένως, λειτουργούν ως ένας λευκός και ασυμπλήρωτος καμβάς για περεταίρω πειραματισμούς και θεματική εξέλιξη. Αργότερα, η ονομασία του άλμπουμ πέρασε και επισήμως στα χέρια του πρότζεκτ, ενώ η επερχόμενη κυκλοφορία θα φέρει τελικά τον τίτλο "Ten Tales Of Ordinary Madness".

 

 

Στο εν λόγω άλμπουμ έχεις χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά όργανα σε κάθε τραγούδι. Πώς προέκυψε αυτή η τεχνοτροπία;

Ήθελα σε κάθε κομμάτι να υπάρχει ένα διαφορετικό ηχόχρωμα από ετερόκλητες λαϊκές παραδόσεις. Μπορεί το "δυτικόφερτο" φολκ να είναι ο κοινός παρανομαστής στις ενοχρηστρώσεις, παρ’ όλα αυτά το κάθε  κομμάτι, διαθέτει τη δική του προσωπική χροιά και χρώμα.

 

Πώς έχει εξελιχθεί η μουσική σου με το πέρασμα των χρόνων;  Έχει αλλάξει κάτι;

Προσπαθώ σε κάθε νέα δουλειά που παρουσιάζω ή συμμετέχω να διαφοροποιούμαι αρκετά από ότι είχα προηγουμένως καταπιαστεί. Μπορεί συνθετικά να έχουν κοινές καταβολές, ενορχηστρωτικά και παραγωγικά όμως, επιδιώκω να διαφέρουν για να έχει ενδιαφέρον και για εμένα, τον ίδιο.

 

Ποια ήταν η μεγαλύτερη  πρόκληση που έχεις συναντήσει; Πώς την ξεπέρασες;

Θα ακουστεί λίγο "κλισέ", αλλά προκλήσεις συναντάμε καθημερινά, άλλοτε λιγότερο ή και περισσότερο σημαντικές. Είτε πρόκειται για την προετοιμασία ενός live, είτε για την επεξεργασία μιας αρχικής ιδέας και τη θεματική της εξέλιξη, ο καλύτερος σύμβουλος είναι η ουσιαστική ενασχόληση και η εποικοδομητική δουλειά.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι από το νέο δίσκο; Γιατί;

Σε αυτή τη φάση αγαπημένο μου κομμάτι του δίσκου, είναι το ομώνυμο instrumental 'Blank Canvas', το οποίο δεν έχει ακόμα αναρτηθεί. Συνολικά, όμως σαν παρουσία μπορώ να πω πως είναι το 'Mary Jane Blues', ένα κομμάτι με δικά μας λαϊκά στοιχεία, πέρα από τις bluesy αναφορές, το οποίο οπτικοποίησε ο Μάνος Χριστοφάκης σε ένα εξαιρετικό animated video.

 

 

Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου στόχοι για το εγγύς μέλλον;

Κυρίως, οι μουσικές εμφανίσεις τόσο με το πρότζεκτ μου, όσο και με άλλα σχήματα που συμμετέχω αυτό τον καιρό, καθώς και η μετέπειτα δισκογραφική  μου εξέλιξη.

Cover Photo by George Charitakis

 

Aggelos Aivazis | Black Canvas:

Facebook Page

Official Website

 

Gerasimos Karavasilis

Ο Γεράσιμος Καραβασίλης σπούδασε δημοσιογραφία και κατόπιν έκανε Bachelor in Mass Communication and Media Arts/Journalism στο Queen Margaret University. Εργάζεται ως δημοσιογράφος και Social Media Manager στο The Machine Art-Press.

 

Γεράσιμος Καραβασίλης Social Media:

Facebook    Twitter

Pinterest      Linnked In