Hear the whispers of Jazz | Γεράσιμου Καραβασίλη

Η τρομπέτα του μας ανεβάζει τη διάθεση στα τραγούδια των ΕΚΜΕΚ. Υποστηρικτής και δημιουργός σε ένα είδος μουσικής που κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο, ακούει τους ψίθυρους της μουσικής και με την τρομπέτα του μας ταξιδεύει σε μέρη και συναισθήματα που κρύβουμε μέσα μας. Ο Γιώργος Αβραμίδης αφήνει την τρομπέτα του και μας ξεναγεί στην μεγάλη του αγάπη… τη Jazz!

 

Πoια ήταν η πρώτη σου επαφή με την μουσική;

Αυτό που θυμάμαι εντονότερα είναι ότι σε ηλικία 5 ετών άκουσα για πρώτη φορά τον δίσκο  The Dark Side of the Moon των Pink Floyd και μάλιστα είχα τρομάξει. Μόλις το αντιλήφθηκε λοιπόν αυτό ο μεγαλύτερος αδερφός μου φρόντιζε να τον βάζει κάθε μέρα για να διασκεδάζει. Αργότερα φυσικά τους λάτρεψα… Ο αδερφός μου βέβαια (που έπαιζε τρομπέτα) ήταν και αυτός που ακολούθησα ως πρότυπο για να κάνω τα πρώτα μου βήματα στη μουσική στη φιλαρμονική Γιαννιτσών.

Τρείς λέξεις που να περιγράφουν τη δουλειά σου;

Η τζαζ είναι το είδος της μουσικής που μου δίνει ελευθερία, την χαρά της δημιουργίας και φυσικά ευτυχία.

 

 

Τι σου δίνει δύναμη προκειμένου να συνεχίσεις αυτό που κάνεις;

Η πηγή της δύναμης για να συνεχίζω, είναι η ίδια η ανάγκη μου να δημιουργώ. Από εκεί και πέρα, σίγουρα παίζει ρόλο η ανταπόκριση του κόσμου και το ενδιαφέρον προς τη μουσική μου.

 

Ποια είναι τα συναισθήματα την ώρα που ερμηνεύεις όταν είσαι στο στούντιο η σε live;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα συναισθήματα εκείνη την ώρα. Θα έλεγα περισσότερο ότι βρίσκομαι μέσα σε ένα δικό μου κόσμο, που περιέχει όλα τα συναισθήματα μεγεθυσμένα μέσω της μουσικής μου.

 

Τι σημαίνει για σένα επιτυχία;

Όταν ήμουν μικρότερος, θεωρούσα επιτυχία όταν η μουσική μου άγγιζε έστω κι έναν άνθρωπο. Σήμερα προσπαθώ να αγγίξω όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

 

Αγαπημένος στίχος;

Είναι η τελευταία στροφή από το « Battle Rhyme» να από τα κομμάτια στο οποίο γράφει τους στίχους η Ευλαμπία Τσιρέλη, στο νέο μου album PROTOCOL:

Hear the whispers

They‘re whispering the words

They‘re like swords

They fight in battle, they don’t like cattle

They don’t like TVs and shows

Don’t like to pose

Freedom is their cause

‘Cause that’s the lifestyle they chose.

 

Ανεβάζεις τα τραγούδια σου στο διαδίκτυο; Γιατί;

Το διαδίκτυο σήμερα είναι ο μόνος εύκολος τρόπος να ακούσει κάποιος τη δουλειά σου κι επίσης ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο άμεσος. Επίσης είναι ένας τρόπος να ακουστεί η μουσική σου στο εξωτερικό. Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο χάρη στο διαδίκτυο, είναι η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον ανθρώπων από όλο τον κόσμο για το PROTOCOL.

Υπάρχει κατά τη γνώμη σου κοινό για την τζαζ μουσική στην Ελλάδα;

Φυσικά και υπάρχει κοινό. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι κατανοούν και αγαπούν τη τζαζ. Εκτός από το κοινό, βλέπω ότι πληθαίνουν και οι Έλληνες μουσικοί που ασχολούνται με τη τζαζ, πολλοί από τους οποίους μάλιστα σπουδάζουν στο εξωτερικό κι επιστρέφουν στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν.  Όσον αφορά τα τζαζ κλαμπ, βλέπω ότι και εκεί τα πράγματα πάνε καλύτερα, ωστόσο η κατάσταση στην Αθήνα είναι καλύτερη απ’ ότι στη Θεσσαλονίκη.

 

Μίλησε μας σχετικά με την νέα σου δουλειά.

Το νέο μου album, με τίτλο PROTOCΟL είναι το αποτέλεσμα χρόνων μουσικής περισυλλογής. Κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 30/10/2013 από τη Stereo Mind Music, label ενός καλού φίλου και συνεργάτη, του Γιάννη Κουφαελά. Κινείται στο χώρο της σύγχρονης τζαζ . Στο δίσκο συμμετέχουν πολύ ιδιαίτεροι και ταλαντούχοι μουσικοί που χάρη σε αυτούς πραγματοποιήθηκε αυτό το όνειρο.

 

Ακολουθίστε τον Γιώργο Αβραμίδη:

Protocol Facebook Page

 

Protocol Soundcloud Chanel

Protocol Youtube Chanel

 

 

Gerasimos Karavasilis

Ο Γεράσιμος Καραβασίλης σπούδασε δημοσιογραφία και κατόπιν έκανε Bachelor in Mass Communication and Media Arts/Journalism στο Queen Margaret University. Εργάζεται ως δημοσιογράφος και Social Media Manager στο The Machine Art-Press.

 

Γεράσιμος Καραβασίλης Social Media:

Facebook    Twitter

Pinterest      Linnked In