http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/rotator.yinkagk-is-149.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/30s.weddingrotaotrgk-is-149.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/monsiermnimal.rotatorgk-is-149.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/imam.baildicovergk-is-149.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/ekmekcovergk-is-149.jpglink
0 1 2 3 4

Τα τραγούδια που λατρεύουμε να μισούμε. | Της Ελιάνας Περηφάνου

Όπως είχα υποσχεθεί πολύ καιρό πριν, συνεχίζω να μιλώ στο οτιδήποτε καλτ υπάρχει στη ζωή μας και δεν θέλουμε να φύγει! Γεννημένη στο τέλος της δεκαετίας του ’80, δεν ευχαριστήθηκα καθόλου την πολύχρωμη εκείνη εποχή που βούλιαζε στην υπερβολή και στην τρέλα. Δεν πρόλαβα τα πουκάμισα με τις τεράστιες βάτες, τα μαλλιά αφάνα με κοκοράκι, το μαύρο περίγραμμα στα χείλη, τις φόρμες που ακουγόντουσαν απο χιλιόμετρα, τα έντονα αξεσουάρ σε γεωμετρικά σχέδια.... γενικά τo πανέμορφo excessive style των 80’s!

Τη πολύχρωμη αυτή εποχή όλοι  αναπολούμε, είτε τη ζήσαμε, είτε την γνωρίσαμε αργότερα. Φωτογραφίες, βιντεοταινίες, ρούχα (vintage και πάλι στη μόδα) , σειρές στη τηλεόραση, διαφημίσεις και άλλα πολλά…. Το αγαπημένο μου όμως, είναι η μουσική!!!!! Τραγούδια που όλοι γνωρίζουμε, και τραγουδούμε δυνατά ή στο δωμάτιο μας! Ευριδίκη, Μπέσυ Αργυράκη, Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Μαντώ, Αλεξία, Σοφία Αρβανίτη,  Πωλίνα, Δάντης, Αννα Βίσση, Κωνσταντίνα, Μιχάλης Ρακιτζής, VIPs, Michael Jackson, Bryan Adams, Madonna, Whitney Houston, Tina Turner, David Bowie, Irene Cara, Cyndi Lauper, Village People, και άλλα πολλά πολλά πολλά αγαπημένα ονόματα και συγκροτήματα.

Στο μυαλό μου τα 80’s ήταν η εποχή που ο κόσμος ακόμα είχε ενέργεια, τρέλα και χρώμα στη ζωή του, το ίδιο και τα 90’s. Η νέα χιλιετία μας άλλαξε πλήρως, κατ’ εμέ προς το χειρότερο, γι’ αυτό βρίσκω χαρά και γέλιο στο παρδαλό αυτό παρελθόν. Ακόμα και οι μπαλάντες τους είχαν πολύ περισσότερο νόημα από τη μουσική σήμερα. Σαφώς και δεν θέλω να μειώσω την δημιουργικότητα των καλλιτεχνών της εποχής μας, κάθε εποχή έχει διαφορετικές προσλαμβάνουσες, αλλά κατά τα δικά μου γούστα, 80’s και πάλι 80’s…

 

Τα τραγούδια εκείνης της εποχής, όλοι λατρεύουμε να μισούμε, όλοι σιγοτραγουδούμε και όταν γίνεται ένα πάρτυ δεν υπάρχει περίπτωση να λείπουν απο τη playlist….  Γιατί να μην ξεχνάμε .... Το μόνο που θυμάμαι, εγώ και ο Πούφ, είναι οτι χωρίς εσένανε είμαι ένα τίποτα, οπότε Come to me για να τη βρεις, να γλεντήσουμε together. I wanna dance with somebody, καιναείμαι  Simple the best Private dancerπουέχειυπάρξειποτέ…  Στον επόμενο τόνο Είναι φάση το αγόρι  που κάνει Πους απς.... και εγώ με ένα Ροζ μπικίνι, Like a virgin, Straight from the heart  θα τραγουδώ Όσο έχω φωνή : «Κορμί και αλάτι», «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια», «YMCA», «Thriller», «Billie Jean», « Modern love», « Maniac» και άλλα πολλά... Γιατί είναι γνωστό πως Τα κορίτσια ξενυχτάνε  και Just want to have fun.... Οπότε ας μην αργούμε άλλο! Βρείτε πότε και που γίνονται 80s πάρτυ και πάμε να χορέψουμε σε ξέφρενους ρυθμούς like there is no tomorrow!!!!

 

Η Ελιάνα Περηφάνου ένας τρόπος να ζήσει αυτά που πέρασαν, ήταν το θέατρο και το σπούδασε θεωρητικά και πράκτικα.  Την παιδική ηλικία όμως ποτέ δεν την ξεπέρασε, γι' αυτό με βοηθό, την φαντασία των μαθητών της, βουτάνε σε κόσμους μυθικούς και αλλοτινά χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο της παριστάνει την βασίλισσα της Αγγλίας.
 

 

Διαβάστε επίσης | Music

20-05-2013
Μίκη… τ’ ακούς; | Της Μαρίας Λεβέντη
Μίκη… τ’ ακούς; | Της Μαρίας Λεβέντη
19-04-2013
Οι Φράουλες και γιατί δεν θα τις φάω | Της Σόνιας Θεοδωρίδου
Οι Φράουλες και γιατί δεν θα τις φάω | Της Σόνιας Θεοδωρίδου
13-03-2013
Όλα τριγύρω αλλάζουνε... | Του Σάκη Ραπτόπουλου
Όλα τριγύρω αλλάζουνε... | Του Σάκη Ραπτόπουλου
08-05-2013
Γιώργος Χατζηνίκος, Ένας Μέγιστος Δάσκαλος | Του Θεόδωρου Ορφανίδη
Γιώργος Χατζηνίκος, Ένας Μέγιστος Δάσκαλος | Του Θεόδωρου Ορφανίδη
20-11-2013
H Ντόρα Ρίζου στο The Mach|ne
H Ντόρα Ρίζου στο The Mach|ne