Ask Doctor Nikos 17/02

Γιατρέ πονάω,

Εδώ και δυο χρόνια έχω μία σχέση που δεν οδηγεί πουθενά. Είναι η κοινωνία, είναι η ηλικία που μου χτυπά την πόρτα! Δεν ξέρω.. Πάντως νιώθω πως πρέπει να προχωρήσω στη ζωή μου και αυτός κάνει τον Κινέζο!!

Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε, όλα έδειχναν να κυλούν κανονικά ή έτσι

ήθελα να πιστεύω τουλάχιστον. Είμαι 35 χρονών και νομίζω πως ήρθε η ώρα μου να με αναπαραξω! Έλα όμως που δεν βλέπω να θέλει και ο σύντροφος μου τα ίδια!

Ή απλά δεν θέλει να το συζητάει! Φοβάται να συγκατοικήσει στα 40 του! Φοβάται να παντρευτούμε, είναι, λέει νωρίς για όλα αυτά..

Δηλαδή πόσο καιρό θέλει ακόμη;;

 

Βρίσκομαι σε ένα αδιέξοδο κυρίως γιατί δεν βρίσκω τον τρόπο να του πω όλα όσα πραγματικά νιώθω!! Και κάπως έτσι, αρχίζω να σκέφτομαι τι δουλειά εχω εγώ με έναν άνθρωπο που δεν μπορώ ούτε καν να του πω τι πραγματικά νιώθω.

 

Συγνώμη αν σε μπέρδεψα αλλά έτσι είναι και στο μυαλό μου όλα μπερδεμένα!

Θα περιμένω απάντηση σου!! Να είσαι σκληρός μαζί μου! Το χρειάζομαι!!


Αγαπητή μου ασθενή, ηρέμησε. Περιγράφεις το 70 % περίπου των σχέσεων σήμερα. Να ξέρεις ότι υπάρχουν δύο ειδών σχέσεις: αυτές που εξελίσσονται και αυτές που δεν. Και υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν τη σχέση τους ως κάτι για να περνάει η ώρα και αυτοί που τη βλέπουν ως μέσο για να προχωρήσει η ζωή τους σε καινούρια μονοπάτια, όπου θα ανακαλύπτουν συνεχώς τον εαυτό τους, θα εξελίσσονται ως χαρακτήρες και κατά συνέπεια, θα ανανεώνονται διαρκώς.

 

Πιθανόν να έχεις πέσει στην κατηγορία συντρόφου "δημόσιος υπάλληλος". Τουτέστιν βρίσκω έναν-μία να νταραβερίζομαι, να μη μου τη λέει και η μάνα μου, να έχω και ένα κοινωνικό στάτους, μη με κοροϊδεύουνε για μπάκουρα, αλλά να μη χαλάω τις αγαπημένες μου συνήθειες, την παλιά καλή μου ρουτίνα και βεβαίως την εργένικη αίσθηση που τόσα χρόνια με διακατέχει. 

Η κατηγορία αυτή είναι κυρίως ενδημική στο ανδρικό φύλο, παράγωγο μιας κακομαθημένης μαμαδίστικης ανατροφής, η οποία χαρακτηρίζεται από την αποφυγή ευθυνών που έχουν διάρκεια, όπως συμβίωση, πατρότητα, κλπ. Οι ανήκοντες σε αυτήν την κατηγορία, βλέπουν τον εαυτό τους ως ένα είδος αγωνιστή της ελευθερίας, και τη σχέση ως έναν ύπουλο δυνάστη, που προσπαθεί κατά καιρούς να τους τη φέρει και να τους "τυλίξει".

Ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης είναι η κατά μέτωπον επίθεση. Κλείδωσέ τον μέσα μαζί σου και ανάγκασέ τον να πάρει αποφάσεις. Και βεβαίως μίλα του κατάμουτρα για όλα όσα σκέφτεσαι. Μην ξεχνάς ότι ο σωστότερος οδηγός είναι τα συναισθήματά μας. Ό,τι και να σε διαβεβαιώνει κάποιος, αν εσύ δεν αισθάνεσαι καλά, οι διαβεβαιώσεις του μάλλον είναι καθαρό κοροϊδιλίκι. Οπότε επίθεση. Όλα τα χαρτιά στο τραπέζι. Δες το σαν ένα τεστ για να δεις αν μπορεί, έστω και στο παραπέντε, να φερθεί με υπευθυνότητα. Εάν δεν μπορέσει να υπερβεί τα μισόλογα και τα ήδη γνωστά και επαναλαμβανόμενα που σου λέει, διώξτον. Διότι αν κάνεις το λάθος να βάλεις το νερό στο κρασί σου, το κρασί δε θα πίνεται και στην πρώτη κρίσιμη στιγμή θα σε παρατήσει πρώτος αυτός.

Έρχεται μια στιγμή που η καρδιά πρέπει να συμβαδίσει με τη λογική. Διαφορετικά η καθημερινότητα τινάζεται στον αέρα. Εδώ θα πας με τη λογική και μόνον! Σε θέλω στυγνή και ανελέητη. Παίζεται το μέλλον σου! Μην κολώσεις! Πάρε την απόφαση και με την ευχή μου!