Ελένη Γεωργοπούλου - Saint Laurent’s “Music Project” campaign

Hedi Slimane for Saint Laurent. Ο Hedi Slimane είναι ένας άνθρωπος που έχει συζητηθεί, έχει επηρεάσει αλλά κυρίως έχει κάνει τον ανανεωμένο οίκο SaintLaurent(πρώην Yves Saint Laurent) talk of the town. Ο Slimane λοιπόν, είναι ο creatived irector του οίκου και μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει καταφέρει να κάνει πολύ σημαντικές συνεργασίες και να φέρει ένα φρέσκο, «μουσικό» αέρα στις καμπάνιες αλλά και τις δημιουργίες του οίκου.

Μετά τον θάνατο του Yves Saint Laurent το 2008, η εταιρία παρέμενε σχεδόν στάσιμη, τουλάχιστον σε διαφημιστικό - επικοινωνιακό επίπεδο. Από το 2012 όμως που ο Slimane πήρε τα ηνία, η εταιρία ξεκίνησε την καμπάνια του rebranding(μετονομάστηκε σε Saint Laurent Paris) εντυπωσιακά!

Όντας ροκάς ο ίδιος, επέλεξε και εμπιστεύτηκε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας Rockσκηνής συνδυάζοντας τη μόδα με τη μουσική με τον καλύτερο τρόπο! Φυσικά στην επαγγελματική του πορεία έχει ντύσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, από τον Mick agger μέχρι την Madonnaκαι τους Kills και από τους Libertines μέχρι τους Franz Ferdinand

Για την τελευταία του λοιπόν καμπάνια με τίτλο Saint Laurent’s “MusicProject” έχουν φωτογραφηθεί η Kim Gordon(Sonic Youth), η Courtney Love,ο Ariel Pink αλλά και τελευταία ο Marilyn Manson που έχει κάνει και την μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι σήμερα! Η καμπάνια προωθεί την συλλογή για το 2013 – 2014 και ο Manson φοράει ένα μοναδικό δερμάτινο σακάκι ενώ είναι όπως πάντα «ελαφρά» βαμμένος. Να προσθέσουμε ότι όλοι οι καλλιτέχνες δημιουργούν το δικό τους στυλ, επιλέγοντας μόνοι τους τα κομμάτια που θα φορέσουν.

Στην περασμένη καμπάνια για την κολεξιόν της Άνοιξης 2013 ο Slimane είχε χρησιμοποιήσει τον Beck και τον Christopher Owen.

Από την πλευρά της εταιρίας, στόχος της καμπάνιας είναι να αναθερμάνει τη σχέση του οίκου με τους καλλιτέχνες της παγκόσμιας rock σκηνής, κάτι που πάντα ίσχυε, ενώ επιρροή της καμπάνιας είναι οι δημιουργίες που είχε σχεδιάζει ο ίδιος ο Yves Saint Laurentγια τον γάμο του Jagger με την Bianca το 1971 στο St. Tropez.

 

Η Ελένη Γεωργοπούλου σχεδιάζει τσάντες και κοσμήματα.

Fabrika house of art https://www.facebook.com/fabrika.houseofart