Η ιδέα | Του Ξενοφώντα Ποτόπουλου

Είναι μέρες τώρα που μου τριγυρνάει στο κεφάλι μια ιδέα. Κρύβομαι περίτεχνα μέσα στο φρούριο του φαίνεσθε, στους τίτλους που μου προσδίδουν μια τάχα ανακούφιση. Ξεναγώ τους ανθρώπους σε μια θεμιτή ιδέα του εαυτού μου, που έχει τις ρίζες της στην ασχήμια, το φθηνό και το επίκαιρο.

Και όλο αυτό για να βγάλω το χειρότερό μου εαυτό, να πω τις μπούρδες που θα μου δώσουν το διαβατήριο στην πιο φθηνή ακολασία. Ώσπου θα έρθει κάποια στιγμή και δεν θα με αναγνωρίζω. Θα βλέπω μόνο το αντικείμενο. Και τότε, θα είναι αργά για να στρέψω το περίστροφο.

Αυτή η ιδέα έχει μεγάλη σημασία και πρέπει να διαβάσω για να μπορέσω να της δώσω μια αίσθηση χρωμάτων.  Δεν σας κρύβω ότι είμαι από τους πιο ιδιότροπους ανθρώπους. Αλλά απ’ την άλλη έχουμε πήξει στις μετριότητες. Προσωπικά μου έχουν λείψει οι ακραίοι άνθρωποι. Πέρα απ’ το ότι είναι γοητευτικοί, σε παρασέρνουν σε μια νότα ελευθερίας που δεν έχεις ακούσει ποτέ. Την δική σου νότα.

Το να γράψω εδώ σήμερα για πρώτη φορά ήταν μια ιδέα, μια τάση για εξωστρέφεια, μια αποτοξίνωση από την ασχήμια που έχω μέσα μου. Τώρα μπορώ να ξανακυλήσω στο βούρκο πιο ήρεμος.

 

Ο Ξενοφών Ποτόπουλος είναι γεννημένος στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται  με το γράψιμο συστηματικά από το 2005. Άνεργος για αρκετά χρόνια και απογοητευμένος από την οικονομική και ηθική επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα, αποφάσισε, τον Ιανουάριο του 2010, να φύγει για το Λονδίνο, για μια καινούρια ζωή.

Σήμερα, έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, είναι σύμβουλος ακινήτων, και αν όλα πάνε καλά, σε λίγο καιρό θα εκδόσει στην Ελλάδα το πρώτο του μυθιστόρημα.

Ξενοφών Ποτόπουλος Facebook Profile