Μου θυμίζεις τη μάνα μου… | Της Βούλας Λαμπρικίδου

Υπάρχουν πολλών λογιών σχέσεις… Σχέσεις ερωτικές, σχέσεις φιλικές, σχέσεις επαγγελματικές, μέχρι και "σχέση" – δέσιμο, που αναπτύσσουμε με τα κατοικίδια μας (όχι ερωτική, θέλω να πιστεύω!). Όμως! Μία μονάχα σχέση, μένει "ανεξίτηλη" με το πέρασμα των χρόνων… και ταλαιπωρεί το γυναικείο πληθυσμό, εις τους αιώνες των αιώνων. Η σχέση ενός άντρα… με τη μονάκριβη ΜΑΜΑ! Όταν δε, πρόκειται για «Οιδιπόδειο σύμπλεγμα» τότε απλά, μιλάμε για τον απόλυτο ΜΑΜΑΚΙΑ!

Το ν’ αναγνωρίσεις τον άντρα, που είναι "ερωτευμένος" με τη μητέρα του, δεν είναι διόλου δύσκολο. Το θέμα απλά, είναι κατά πόσο εσύ θα εθελοτυφλήσεις… Ο συγκεκριμένος τύπος, του "ισχυρού" (κατά τ’ άλλα) φύλου, έχει τις περισσότερες φορές, στάνταρ χαρακτηριστικά.

 

Ο μαμάκιας λοιπόν, ξεχωρίζει πρώτα απ’ όλα, από τη φρεσκάδα του μαλακτικού που βγάζουν τα ρούχα του (μυρίζει μανούλα…). Η κυρία Νίτσα άλλωστε, φροντίζει ώστε, ο πολυαγαπημένος της γιόκας να είναι πάντα σενιαρισμένος και στην πένα, με τις τσακίσεις του και ό,τι άλλο επιβάλλεται… και φυσικά, νε έχει πάντα φρεσκοπλυμένα ρουχαλάκια.

 Η κυρία Νίτσα και ο μονάκριβος της, μιλάνε στο τηλέφωνο, άπειρες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μία να τον ρωτήσει αν έφτασε σώος στη δουλειά. Άλλη μία, για να τον ρωτήσει τί τραβάει η ορεξούλα του να του μαγειρέψει (αν μένει ακόμα με τους δικούς του… πολύ βρωμάει το θέμα…). Αν η ώρα είναι περασμένη και δεν έχει επιστρέψει ακόμα στη βάση του, το τηλεφώνημα – ανησυχία – αγωνία – Θεέ μου, που είναι το παιδί μου, δεν θα αργήσει να πέσει (για εκείνη, παραμένει ακόμα το μικρό της αγοράκι…). Αν επίσης, γνωρίζει ότι, το παλικάρι της είναι με την καλή του και δεν την έχει πάρει ούτε ένα τηλέφωνο, τότε, θα αναλάβει εκείνη δράση. Όταν αισθανθεί ότι, "απειλείται" από την ύπαρξη άλλης θηλυκής τσούπρας που πάει να τον «βάλει στο βρακί της», είναι ικανή να θυμηθεί, ό,τι πιο "κουφό" από το τηλέφωνο … Έτσι απλά, για να κάνει αισθητή την ύπαρξη της. «Γιέ μου, η θεία σου η Καλλιόπη, θα μπει αύριο στο χειρουργείο για ανόρθωση γλουτών και θα πρέπει να με πάς στο νοσοκομείο».

Από την άλλη μεριά, αυτός ο τύπος του "σκληροτράχηλου" αρσενικού, δε συγκρίνει τα φαγητά της ΜΑΜΑΣ του, με τίποτα στον κόσμο. Όταν πηγαίνει διακοπές με την κοπέλα του, φροντίζει πάντα ν’ αγοράσει και ένα δωράκι – αναμνηστικό για τη ΜΑΜΑ, ενώ είναι ικανός να ξοδέψει ένα ολόκληρο απόγευμα, μέχρι να σιγουρευτεί ότι αυτό που θα πάρει, θα της αρέσει. Το πρώτο δώρο που αγοράζει στην αγαπημένη του, το έχει διαλέξει η ΜΑΜΑΚΑ, γιατί εκείνη ξέρει καλύτερα από αυτά… (από ποιά;;;). Μπορεί με την ίδια ευκολία που κανόνισε ένα τριήμερο με το "αίσθημα", να το ακυρώσει, γιατί η μητερούλα αισθάνθηκε μία αδιαθεσία. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και αποφασίσει να εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη (η μαμά δηλαδή, έχει δεχτεί έστω, και μετά δυσκολίας ότι, ο μπουμπούκος της αποφάσισε να συγκατοικήσει με άλλη γυναίκα), θα φροντίσει, όσο διακριτικά μπορεί (που δεν μπορεί), να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο επόμενο στενό από το σπίτι της μαμάς του. Έπειτα, αρχίζει το μεγάλο γλέντι… Η ΜΑΜΑ, επεμβαίνει σε όλα! Από τη διακόσμηση του σπιτιού, μέχρι και το τι φαγητό θα πρέπει να μαγειρεύεται καθημερινά. Όταν ο γιόκας της έμενε ακόμα στο σπίτι τους, φρόντιζε εκείνη για τη σωστή διατροφή του. Τώρα, πρέπει να συμβουλεύει την μελλοντική (ίσως) νύφη της. Η κατάσταση γίνεται περισσότερο ανυπόφορη, από τη στιγμή που τα «Ντου» της ΜΑΜΑΚΑΣ, ανά πάσα ώρα και στιγμή, δεν έχουν σταματημό!

Θα μπορούσαν να γραφτούν, αναρίθμητα τέτοια χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο θέμα. Κάθε ΜΑΜΑΚΙΑΣ όμως, πέραν από τα κοινά αυτά χαρακτηριστικά, έχει και δικά του, προσωπικά, που τον κάνουν να ξεχωρίζει… Τον κάνουν μοναδικό…

 

Για οποιαδήποτε ομοιότητα αγαπημένε αναγνώστη, μην το πάρεις προσωπικά, φυσικά δεν είχαμε εσένα στο μυαλό μας!

Όσο για εσένα αγαπητή αναγνώστρια, μπορεί στην αρχή να μη θέλεις να το παραδεχτείς, βαθιά μέσα σου όμως, ξέρεις ότι η μάχη που έχεις να δόσεις με την "αδίσταχτη" αντίπαλο (από την στιγμή που θα κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα σημάδια), είναι άνιση! Γι’ αυτό, άρχισε να την κάνεις με «ελεφαντένια» πηδηματάκια! «Run Forest… run!»

Ποια καλύτερη απόδειξη, για το ότι ο έλληνας πραγματικά, είναι πολύ μαμάκιας τελικά!

 

Η Βούλα Λαμπρικίδου κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Το 2009 τελείωσε αθλητική δημοσιογραφία και εώς το 2010, εργάστηκε ως συντάκτρια αθλητικών ειδήσεων σε δυο αθλητικά site, το ένα εκ το οποίων ήταν το sport fm Αθηνών. Παράλληλα, ήταν και παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων, σε τοπικό κανάλι της Αθήνας.

https://www.facebook.com/evi.lamprikidou