Έρωτας ή εμμονή; Μάλλον το δεύτερο... Ή μήπως ο έρωτας είναι εμμονή; | Της Woman in The City

Η εμμονή γένους θηλυκού.  Και ο έρωτας; Φαινομενικά γένους αρσενικού. Τις περισσότερες φορές ουδέτερο.

 

Κάθε έρωτας ξεκινάει από μια εμμονή. Βλέπεις κάποιον, καμιά φορά η πρώτη επαφή είναι μόνο ακουστική και όχι οπτική. Η χροιά της φωνής μπορεί να είναι αρκετή για να αρχίσει να γεννιέται η εμμονή. Όταν δε η επαφή γίνει άμεση υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή ξενερώνεις ή η εμμονή μεγαλώνει.

 

Τότε παίρνεις πίσω όλους τους όρκους, ξέρεις αυτά που είχες πει όταν χώρισες. Δεν πρόκειται να ξαναπέσω στην ίδια παγίδα. Δεν θα ξαναφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο να ξανακάνει τα ίδια λάθη. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ελέγχει το μυαλό μου.

 

Έλα όμως που το ξανακάνεις.

 

Τέλειωσα μια σχέση που μου είχε πάρει όλο το οξυγόνο. ΟΛΟ. Πέρασε περίπου ένας χρόνος και κάτι. Τότε άρχισαν ξανά τα πνευμόνια να γεμίζουν οξυγόνο. Και μαζί με τα πνευμόνια άρχισε να λειτουργεί σιγά-σιγά και η καρδιά. Γιατί μαζί με το οξυγόνο μου είχε πάρει και το αίμα.

 

Οι αισθήσεις άρχισαν σιγά-σιγά να μπαίνουν ξανά σε λειτουργία. Αρχίζεις να ακούς, να βλέπεις, να νιώθεις.

 

Τί γίνεται όμως αν αυτά που ακούς, βλέπεις και νιώθεις σου δίνουν λάθος σήματα;

 

Είναι ή δεν είναι; Μέχρι να καταλήξεις την έχεις πατήσει.

 

Μπαίνεις ξανά στη διαδικασία του έρωτα-εμμονής. Και μια πετάς στον ουρανό, μια πέφτεις πιο κάτω και από το χώμα.

 

Και κυρίως γιατί δεν ξέρεις, δεν μπορείς ακόμα να διακρίνεις τί «μηνύματα» είναι αυτά που σου στέλνει. Και μπαίνουν στη μέση και οι αναστολές, ναι υπάρχουν ακόμα αυτές μέχρι να γυρίσει το μυαλό και να τα κάνεις όλα λίμπα. Ή του ύψους ή του βάθους. ΄Ο,τι  γίνει. Ή θα φας τα μούτρα σου ή θα ζήσεις ΞΑΝΑ έναν έρωτα.

 

Με άγνωστα αποτελέσματα.

 

WOMAN IN THE CITY