Η δύναμη του «οχι..»..! | Της Έλενας Καρβελά

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τρομερά γρήγοροι σε σημεία μάλιστα που φτάνει να εξελίσεται σε αγώνα δρόμου όπου δοκιμάζονται όρια αντοχής και όχι μόνο..

Μας εξαντλεί κ επιπλέον ρουφά απο μέσα μας όλη την καλή μας διάθεση κ ενέργεια που υπάρχει στην αρχή κάθε ηλιόλουστου πρωινού..

Από παιδιά μαθαίνουμε πώς να μιλάμε, πώς να στεκόμαστε και πως να περπατάμε..ακόμη και πως να συμπεριφερόμαστε..Το μόνο που δεν μάθαμε είναι ότι πρέπει να λέμε και όχι..που και που..δεν ειναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει..αρκεί να κάνεις την αρχή..

Όσο δεν ξεστομίζουμε αυτή την μικρή αλλά άκρως σημαντική λεξούλα «ζωτικής σημασίας» όπως αποδεικνύεται περίτρανα..,από φόβο κυρίως μην απογοητεύσουμε τους γύρω μας, βάζοντας σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα τον εαυτό μας, τόσο πέφτουμε στην λακούβα.. Γεμίζουμε το ήδη φορτομένο πρόγραμμά μας με πράγματα που μπορούμε και να αρνηθούμε! Ναι ..δεν λέω..καλοί και οι υπερήρωες..Αλλά καλό είναι να μένουν στα κόμικς και στις κινηματογραφικές ταινίες..

Όσο κι αν προσπαθούμε, (είναι κ μαθηματικά αποδεδειγμένο..), δεν πρόκειται να τα κάνουμε όλα..ως γνωστόν η μέρα έχει μονάχα 24 ώρες..μας αρέσει δεν μας αρέσει..!

Μερικές ώρες για ύπνο (5-6 ωρίτσες εμένα προσωπικά μου φτάνουν..), 8-10 στο γραφείο ανάλογα το πρόγραμμα κ το μήνα.., 2 ωρίτσες για φαγητό (4 μισάωρα στη μέρα για τα γεύματα που προσπαθώ πολύ να κάνω..) 2,5-3 στο σπίτι (δουλίτσες και μαγείρεμα..μη μας φάει και η σκόνη..) Τι μένει;;; Χώρια οι μέρες που μόνο απρόοπτα συμβαίνουν..και δεν μπορεί..λες :  -Μα καλά.. – Αφού το φτιαξα το πρόγραμμα..γιατί δεν βγαίνει..;;; Και  Ωχ.. και ούφ..

Μα πώς να βγεί χρυσό μου;;; Τα όχι που δεν λές τα ξέχασες...;

Και όχι τίποτα άλλο δηλαδή , αλλά δεν φτάνει που τρέχεις σαν άλλος Βέγγος, αλλά δεν ακούς και απολύτως τίποτα..

Γιατί…;;;

Μα γιατί όλοι έχουν την εντύπωση ότι αφού δεν λες όχι μπορείς να το κάνεις. Και αυτό...και το άλλο...όλα!

Σταμάτα λοιπόν το τρέξιμο όταν δεν ξέρεις ούτε κατά  που πέφτει ο τερματισμός..(όσο για την απονομή ας μην τα ξαναλέμε..), και ξεκίνα την αξιολόγηση βάζοντας σε προτεραιότητα τον εαυτό σου και τις ανάγκες του..!

Όταν θέλεις και μπορείς μην αρνείσαι..προχώρα..!

Αλλά όταν δεν αντέχεις άλλο την πίεση και το φόρτωμα, (σαν άλλο γαιδουράκι Σαντορινιό..), τότε πες απλά ένα ωραιότατο όχι..και καθάρισες!                

 

Η Έλενα Καρβελά εργάζεται  σε μια ξενοδοχειακή εταιρεία management ως F&B Controller. «Αγαπώ την δουλειά μου πολύ, όπως και κάθε τι, που γεμίζει την ψυχή μου με τη χαρά της δημιουργίας και τη δύναμη της αισιοδοξίας για το αύριο..» Ένα εκτός των άλλων.. παιδί.. που αρνείται  πεισματικά να δεί πως  ο κόσμος γύρω του, διαφέρει κατά πολύ, από αυτό που του δίδαξαν οι παππούδες που το μεγάλωσαν. Όταν υπάρχει «θέμα», της αρέσει να περπατάει πολύ και να γράφει..

My Weakness Is That I Care Too Much!

Moto:  Να χαμογελάτε στα δύσκολα... τρομάζουν και το βάζουν στα πόδια..!

Facebook: elena karvela