16 Μαΐου 2011... Η πρώτη επαφή! | Της Ευρυδίκης Βαλαβάνη

Σε μία περίοδο άσχημη ψυχολογικά για μένα αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι, το οποίο θα με έκανε να ξεχαστώ. Εκεί ήταν η κολλητή μου -πλέον συνέταιρος- Αμαλία για να με καθοδηγήσει! Έτσι με έβαλε στον –ίσιο- δρόμο του Pole Dancing! 

-"Α, αυτό που χορεύουν οι στριπτιτζούδες", είπαν πολλοί! Κλασσική ατάκα από γνωστούς και άγνωστους που ακούω μέχρι και σήμερα όταν πω ότι ασχολούμαι με το pole dancing. Και πόσο μάλλον μία δημοσιογράφος στο επάγγελμα να ασχολείται με τον συγκεκριμένο χορό-άθλημα!

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.. Ξεκίνησα μαθαίνοντας αρχικά περπάτημα - με χάρη πάντα, όχι σαν τσολιάς- τον πυροσβέστη, την μπαλαρίνα, την λιποθυμία και την σανίδα... Από την πρώτη κιόλας στιγμή το αγάπησα. Αναζήτηση τραγουδιών για χορογραφίες ήταν το αγαπημένο μου παιχνιδάκι! Έπειτα ήρθαν τα «πάνω κάτω» κυριολεκτικά και μεταφορικά! Όσο περνά ο χρόνος, όπως είναι φυσικό, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει.. στροφές και αναποδογυρίσματα στον στύλο, περισσότερες ώρες προπόνησης και ασφαλώς περισσότερη αφοσίωση!

Μάλιστα, μ’ άρεσε τόσο πολύ που δε μου έφτανε μόνο η προπόνηση στη σχολή αλλά έβαλα στύλο στο σπίτι! Είναι σαν να πηγαίνεις να παίξεις μπάσκετ και να σου λείπει η μπάλα, μου ‘χε πει κάποιος!

 

Το Pole Dancing είναι μία παρεξηγημένη μορφή σωματικής άσκησης και χορού έχει κάνει την εμφάνιση της και στην Ελλαδίτσα μας και λέω Ελλαδίτσα μας γιατί στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδεδομένη εδώ και χρόνια.

Ερχόμαστε στο δια ταύτα. Είναι ένας συνδυασμός χορού και γυμναστικής που βοηθάει με τον καλύτερο τρόπο, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά τη γυναίκα, που ασχολείται με αυτό.

Ως γυμναστική και χορός μαζί προάγει τη φυσική κατάσταση δηλαδή την αντοχή, την ευλυγισία και τη δύναμη, σε ολόκληρο το σώμα. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να δεις το σώμα σου να αλλάζει σε χρόνο dt! Και ας μην μιλήσω για την αυτοπεποίθησή σου που αναβαίνει κατακόρυφα από την άμεση και εμφανή βελτίωση του σώματος. Αν παρατηρήσεις το σώμα των κοριτσιών που κάνουν pole dancing και όχι απλά να πηγαινοέρχονται γύρω από τον στύλο, θα δεις ότι είναι πολύ γυμνασμένο και γραμμωμένο.

 

Η αγάπη μου και η αφοσίωσή μου σ’αυτό το είδος γυμναστικής και έπειτα από ένα αστείο πριν από 11 μήνες περίπου, πάνω σε μία συζήτηση που είχα με την κολλητή μου, Αμαλία, ξεκίνησε το RAD Polewear! Η αγάπη μας για το άθλημα, όντας και οι ίδιες pole dancers, τα ρούχα και γενικά τη μόδα, γεννήθηκε σιγά σιγά το brand μας. Η πρώτη ελληνική εταιρία ρούχων για pole dance, της οποίας είμαστε και ιδιοκτήτριες. Συνεργασίες με έμπειρες και αναγνωρισμένες αθλήτριες του χώρου δεν άργησαν να έρθουν!

 

Αγαπάμε τόσο πολύ αυτό που κάνουμε που διοργανώνουμε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα pole dancing. Είναι κάτι που λείπει από την ελληνική σκηνή του χώρου! Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!!!

Επίτιμοι καλεσμένοι της βραδιάς και κριτές της διοργάνωσης είναι οι: Marion Crampe, Carneiro Manuela και Keem S Martinez.

 

http://radpolewear.com/

 

Για να συνοψίσω, αν σκέφτεσαι να αρχίσεις το pole dancing θα σε παρότρυνα να το κάνεις. Στύλος, στύλος, στύλος και ξανά ΣΤΥΛΟΣ!

...Και κάπως έτσι η ζωή μου άλλαξε και αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πρωταθλήματος εδώ:
http://event.radpolewear.com/
καθώς και τη σελίδα στο Facebook:
https://www.facebook.com/greekpoledancechampionship?ref=hl

 

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη γεννήθηκε στην Αθήνα την 14η Μαΐου 1987. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της εμπλέκεται σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση και ο στίβος. Ασχολείται με την αθλητική δημοσιογραφία από το 2005, όπου και εργάζεται σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό. Στον χώρο του pole dancing την μύησε η φίλη της Αμαλία και τα τελευταία 3 χρόνια έχει γίνει τρόπος ζωής γι’ αυτήν. Μέσα από αυτό, ανακάλυψε την κλίση της για δημιουργία και σχεδιασμό ρούχων και τον τελευταίο χρόνο «τρέχει» με επιτυχία την εταιρεία RAD Polwewar, της οποίας είναι και ιδιοκτήτρια. Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που της απομένει, λατρεύει να μαγειρεύει για φίλους και να βολτάρει με το σκυλί της και το αγόρι της.