Όπου φτάσουμε... | Της Μαρίας Σπυριδάκη

Ξεκινάς για ένα ποτάκι και καταλήγεις να κάνεις απολογισμό ζωής. Λίγο οι γουλιές  που πάνε εύκολα κάτω, λίγο τα τραγούδια, αυτά τα υπέροχα παλιά χιλιο-τραγουδισμένα και όλη την ζωή σου την βλέπεις σε διαφορετικά ανδρικά ή γυναικεία βλέμματα.

Συναντήσεις , ερωτήσεις , γνωριμία... και η συνέχεια, μια ακόμη εμπειρία ζωής χαραγμένη στην παλάμη του χεριού σου.

Μια ακόμη ιστορία αγάπης , γραμμένη στην φωλιά της καρδιάς σου.

Και είπες πολλές φορές το «σ’αγαπώ». Είπες «Εσύ, θα είσαι για πάντα δικός μου».

Πέρασε καιρός, καμιά φορά όχι πολύς, και σου έδειξε πως δεν ήταν για πάντα ,ούτε και τόσο δικός σου.

Χωρισμοί και πόνος. Μια καρδιά ντυμένη στα μαύρα και ένα βαθύ σκοτάδι το «είναι» σου. Προσπαθεί να πάρει μια ανάσα μέσα από την αισιοδοξία του μυαλού σου, και δεν γίνεται! Δεν μπορεί, γιατί πνίγεται στο δάκρυ ενός ακόμα αποχαιρετισμού.

Δεν υπάρχουν άγγελοι ,σου λέω , τραγουδούσε εκείνη. Και εσύ το διαπιστώνεις συχνά. Καμιά φορά λες , υπάρχουν άγγελοι , αλλά τους βλέπεις και είναι αδύναμοι , ετερόφωτοι με σπασμένα φτερά!

Αντί να τους αγκαλιάσεις , τους κλωτσάς. Αν είσαι από εκείνους τους πεφωτισμένους και τους αντιληφθείς προσπαθώντας να τους δώσεις αγάπη , θα σου φύγουν... γιατί φοβούνται στο «πολύ», έμαθαν στο «λίγο».

Η μοίρα, με τα ωραία της παιχνίδια, μπορεί να σε κοιτάζει και να χαμογελάει πονηρά. Σε λίγες μέρες να σου φέρει εκείνον. Αυτόν που είχες μπροστά στα μάτια σου και δεν τον έβλεπες. Αυτόν που θα σου δώσει την απόλυτη αίσθηση της συναισθηματικής ολοκλήρωσης. Και εσύ τότε δεν θα έχεις ανάγκη από όρκους και υποσχέσεις...

Γιατί με ένα ποτό στο χέρι , θα τραγουδάς μεθυσμένη μέσα από την ψυχή σου  « πριν χαθεί το όνειρό μας , και ξαναβραδιάσουμε , άσε με να σ’αγαπάω και  όπου φτάσουμε...»

Όπου φτάσουμε...

 

Η Μαρία Σπυριδάκη είναι δημοσιογράφος ,πτυχιούχος των πολιτικών επιστημών και ιστορίας του Παντείου πανεπιστημίου. Παρουσιάζει την εκπομπή Χρώματα Ελλάδας ,που προβάλλεται σε κανάλια της περιφέρειας. Εργάζεται και ζει... με μία βαλίτσα στο χέρι Κρήτη- Αθήνα !!!