«Άπιστε… Θωμά» | Της Βούλας Λαμπρικίδου

Γιατί στους δύο τρίτος δεν χωρεί… Ναι καλά! Χωράει και παρά χωράει…! Όχι βέβαια ότι, επικροτούμε και δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όσους καυχιούνται ότι έχουν καταφέρει  το αντίθετο από αυτό που υποστηρίζει η εν λόγω παροιμία, αλλά κακά τα ψέματα, σίγουρα όλοι μας έχουμε φορέσει ή (ακόμη πιο σίγουρα) έχουμε φάει το κερατάκι μας. Έστω και αν δεν το μάθαμε ποτέ!  Για όσους λοιπόν από εσάς,  υποστηρίζετε ότι, αποκλείεται, εμένα το ταίρι μου ποτέ δεν θα το έκανε αυτό και αν το έκανε, θα είχε το θάρρος να το παραδεχτεί, απλά, βρείτε μια καλή θέση να παρκάρετε το ροζ συννεφάκι σας, τραβήξτε μια καλή χειροφρενιά και έπειτα, προσπαθήστε να ζήσετε στην πραγματικότητα και όχι στη δική σας ουτοπία.

Το συγκεκριμένο άρθρο, είναι εδώ και θα προσπαθήσει να σας «αφυπνίσει», αναφέροντας μερικά από τα σημάδια, τις δικαιολογίες ή ακόμα και «ατάκες», που πιθανόν να ακούσετε ή έχετε ακούσει να "ξεστομίζονται" από τα «όμορφα» μέχρι πρότινος, χειλάκια του/της καλή σας. Λειτουργεί ως «μίνι – εγχειρίδιο», το οποίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν ακόμα χωράτε να περάσετε κάτω από μια πόρτα χωρίς να βρείτε ή αν θα πρέπει… να σκύψετε. Λυπούμεθα!

 

Σημάδι Νο 1: Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει…   

Είστε οι δύο σας και ζείτε τον έρωτας σας (με ότι συνεπάγεται αυτό πονηρούληδες…). Ξαφνικά, αυτήν την τρυφερή συνεύρεση, τη διακόπτει ο ενοχλητικός ήχος από το κινητό του/της συντρόφου σας, που χτυπάει επίμονα. Το ταίρι σας, κοιτάει διακριτικά το τηλέφωνο του και αποφασίζει να μην απαντήσει για να μη διακόψει. Έπειτα από μερικά λεπτά, το ενοχλητικό κουδούνισμα, επαναλαμβάνεται. Οκ, το να αποφύγει απλά να το σηκώσει, δεν αποπνέει από μόνο του υποψίες. Σε συνδυασμό όμως, με το να αποφύγει να απαντήσει στην ερώτηση ποιος ήταν ή στη χειρότερη περίπτωση, να αρνηθεί να καλέσει πίσω ενώ βρίσκεσαι εσύ μπροστά, τότε πιθανόν, κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

 

Σημάδι Νο 2: Το πήρες το μήνυμα;!

Από τότε που εφευρέθηκαν τα κινητά, έχουν κάψει κόσμο και κοσμάκι. Λίγο τα "ύποπτα" τηλεφωνήματα που αναφέρθηκαν  στην προηγούμενη παράγραφο, ακόμη περισσότερο, τα τελείως ύποπτα μηνύματα που μπορεί να βρεις στο κινητό του/της συντρόφου σου (βέβαια, εδώ συνεπάγεται ότι, την έκανες και εσύ την κατινιά σου και έψαξες κρυφά το "καταραμένο" κινητό, όταν το ταίρι σου ανυποψίαστο είχε πάει προς νερού του – το κάλεσε η φύση και απλά, από περιέργεια κ μόνο ΠΑΝΤΑ, το πέρασες από αχτίνες Χ). Εεε, τι άλλο περιμένεις για να πειστείς βρε παιδί μου;;; Σου τα φοράει! Και όχι, αυτό το γεμάτο αγαπούλες και ζουζουνιές  μηνυματάκι, δεν στάλθηκε κατά λάθος στο κινητό του/της αγαπημένης, που το έδωσε στην κολλητή να στείλει μήνυμα και απλά, βρε κουτό και καχύποπτο πλάσμα, ξέχασε να σβήσει την απάντηση που προοριζόταν για εκείνη. (σε αυτές τι περιπτώσεις, τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει όνομα για τον αποστολέα). Είπαμε, ο έρωτας είναι τυφλός, αλλά όχι και μ@#$%^!

 

Σημάδι Νο 3: Κάνει… μοναξιά! (εμπνευσμένο από το ομώνυμο λαϊκό άσμα)

Οι μέρες που περνάς με τον εαυτός σου, κάνοντας απελπισμένα ζάπινγκ στη τηλεόραση ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, διασκεδάζοντας με την παρέα σου, είναι πολύ περισσότερες από εκείνες που «θεωρητικά» ήσουνα μόνος/η. Τι θέλει να πει ο ποιητής;! Συναντιέσαι με το αγαπημένο σου «έτερον ήμισυ», τόσο συχνά – όσο  ένας άνδρας σημαδεύει σωστά στο ραντεβού με το WC… χωρίς λερώσει ή μια γυναίκα βγαίνει από το σπίτι της, χωρίς το απαραίτητο μακιγιάζ. Δηλαδή, ελάχιστες έως απειροελάχιστες φορές! Αν πραγματικά δεν έχει χρόνο, δικαιολογείται! Διαφορετικά, κάτι άλλο του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και μάλιστα, περισσότερο απ’ ότι εσύ!

 

Και αφήνουμε την παραπάνω κατηγορία, για να περάσουμε στην αμέσως επόμενη, όπου περιλαμβάνονται οι δικαιολογίες και συνήθως εδώ, μιλάμε για οργανωμένο και σίγουρο «έγκλημα».

Το ταίρι σου ξαφνικά αρχίζει να βρίσκει δικαιολογίες για τα πάντα και γίνεται περισσότερο γλυκό και τρυφερό από ποτέ. Έτσι ώστε, να την «πετάξει», αλλά ταυτόχρονα να σ’ έχει γλυκάνει και εσένα, χωρίς να νιώθει τόσες τύψεις… αν νιώθει!

 

Δικαιολογία Νο 1: Για αυτό είναι οι φίλοι!

Περιμένεις πως και πώς να περάσει η ώρα για να συναντηθείτε, αλλά τελικά «τζίφος». Ο κολλητός/η χώρισε και τα έχει βάψει μαύρα. Δεν γίνεται να μη του/της συμπαρασταθεί και για αυτό θα βγουν παρέα να ξεχαστεί. …Μωρό μου, ξέρεις πόσο θέλω να σε δω, όμως δεν μπορώ να αρνηθώ. Θα το έκανα και ας μη μου το ζητούσε. Όταν καλείς στο κινητό αργότερα, σαφώς και δεν απαντάει. Την επομένη μέρα που θα επικοινωνήσει, θα σε ενημερώσει ότι… Τζουτζουκάκι μου, δεν το άκουγα και όταν πια επέστρεψα σπίτι ήταν ήδη αργά και δεν ήθελα να σε ξυπνήσω. Εκτός αυτού βέβαια, σε πληροφορεί ότι, ούτε σήμερα θα βγείτε μαζί, διότι έχουν κανονίσει με την υπόλοιπη «παλιοπαρέα», βραδιά συμπαράστασης. Εάν πάει μακριά αυτή η βαλίτσα… τότε πολύ πιθανόν, εσύ κοιμάσαι και η "τύχη" σου δουλεύει…

 

Δικαιολογία Νο 2: Θέλω να μείνω λίγο μόνος/η

Το τελευταίο διάστημα, εκτός του ότι έχουν ελαττωθεί τα τηλεφωνήματα και οι συναντήσεις σας, διακρίνεις και μια αδιαφορία – ψυχρότητα από τον/την αγαπημένη σου. Σου "πετάει" και ένα …Θέλω να μείνω λίγο μόνος/η, δικαιολογώντας το παράλληλα με το ότι νιώθει αρκετά πιεσμένος/η, του/της έχουν πέσει πολλά μαζεμένα, είναι αγχωμένος/η με τη δουλεία και θέλει λίγο χρόνο για να τα βρει με τον εαυτό του/της. Δεν είναι τυχαίο ότι, κάποτε σε μια τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την απιστία, σύμβουλος σχέσεων και γάμου, είχε υποστηρίξει ότι: Αν ο σύντροφος σας πει ότι θέλει να μείνει λίγο μόνος, σημαίνει ότι, θέλει να χωρίσετε και συνήθως έχει ήδη βρει το επόμενο άτομο που θα τον/την καλύψει συναισθηματικά. Εδώ απλά, δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω…

 

Δικαιολογία Νο 3: Όχι πια sex, μόνο φίλοι!

Πάνε μέρες από τότε που είπατε για τελευταία φορά… τον «Δεσπότη, Παναγιώτη» και αυτή η «ευαίσθητη» περιοχή, έχει πέσει (θέλοντας και μη) σε απεργία πείνας! Κάτι οι πολλές ώρες στη δουλεία, κάτι οι συχνοί πονοκέφαλοι, μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχει στερέψει το νερό στη βρύση. Η συνεχή άρνηση στη σεξουαλική επαφή, υποδηλώνει από μόνη της ότι, κάτι δεν πάει καλά! Οπότε μάλλον, δεν του/της κάνεις «κου - κου» πια!

 

Για το τέλος, αφήσαμε την τρομερή «ατάκα» θρύλο… «Δεν είναι αυτό που νομίζεις…!». Και όμως, είναι αυτό ακριβώς που νομίζεις… ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν τυγχάνει να έχεις ακούσει από το ταίρι σου, αυτή την οικεία σε όλους μας «ατάκα», δεν χρειάζεται να πούμε πολλά! Δεν το γλιτώνεις… Αν δεν το έχεις φάει ήδη το κερατάκι σου, βρίσκεται προ των πυλών. Επομένως, αν δεν θέλεις (που σαφώς και δεν θέλεις) να είσαι εσύ το αγαπημένο ελαφάκι – ταρανδάκι, στο έλκηθρο του Santa για τα Χριστούγεννα, καν’ την, όσο είναι ακόμη νωρίς!

 

Η Βούλα Λαμπρικίδου κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Το 2009 τελείωσε αθλητική δημοσιογραφία και εώς το 2010, εργάστηκε ως συντάκτρια αθλητικών ειδήσεων σε δυο αθλητικά site, το ένα εκ το οποίων ήταν το sport fm Αθηνών. Παράλληλα, ήταν και παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων, σε τοπικό κανάλι της Αθήνας.

 

https://www.facebook.com/evi.lamprikidou