Παραστάσεις. | Του Ξενοφώντα Ποτόπουλου

Οσονούπω χάνεται το φως. Το σούρουπο θα αρχίσει να καταπίνει τις φωνές των διαβατών που συνωστίζονται στους σταθμούς των τρένων.

Οι υπόνομοι του Λονδίνου μυρίζουν ξερατά γιάπηδων. Οι παμπ γεμάτες κάτουρα χτυπάνε το καμπανάκι. «Να πάτε να κατουρήσετε αλλού όρνια της νομενκλατούρας» φωνάζει ο κύριος Spencer και καταπίνει την ξανθιά του. Τα βυζιά της σερβιτόρας τον κοιτούν απειλητικά. Θέλει πολύ να τα χώσει στις χούφτες του και να τα πνίξει. Να μην ανταμώσουν ξανά το βλέμμα του.

Η Αυτού Μεγαλειότης θα πνίξει δυο πορδές, έτσι από τακτ, και ύστερα θα βγει να συλλέξει κεφάλια για την συλλογή της. Οι κυρίες με τα κομψά καπέλα θα ανταμώσουν στον ιππόδρομο για να γυαλίσουν τις οπλές των αλόγων που είναι έτοιμα να καλπάσουν στο μέλλον. Οι πληγέντες από τις πλημμύρες θα ξαναχτίσουν τα σπίτια τους δίπλα στο ποτάμι για να ξαναζήσουν το δράμα τους.

Η κυβέρνηση του Λονδίνου θα κόψει τα προνόμια από τις ευπαθής ομάδες για να μην χαλάσει την πιάτσα. Ο Κάρολος πάνω στην «Καμήλα» θα αγκαλιάσει το «Θείο βρέφος» και έπειτα θα διασχίσουν την Παλαιστίνη για να χαρτογραφήσουν πιθανούς στόχους.

Οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο θα αυξηθούν 8% μέσα σε μια τριετία και οι κολοσσοί real estate θα τιμήσουν τις κυβερνήσεις των νότιων χωρών χρηματοδοτώντας την προπαγάνδα τους.

Τέλος, ο Άγγλος ασθενής Θα αγοράσει σπίτι στην Ελλάδα για να απολαύσει τον ήλιο και την θάλασσα. Και όταν έρθει αντιμέτωπος με την Ελληνική πραγματικότητα θα βρει την χαμένη ταυτότητά του. Γιατί το θέατρο εγεννήθει στην Ελλάδα.             

 

Ο Ξενοφών Ποτόπουλος είναι γεννημένος στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται  με το γράψιμο συστηματικά από το 2005. Άνεργος για αρκετά χρόνια και απογοητευμένος από την οικονομική και ηθική επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα, αποφάσισε, τον Ιανουάριο του 2010, να φύγει για το Λονδίνο, για μια καινούρια ζωή.

Σήμερα, έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, είναι σύμβουλος ακινήτων, και αν όλα πάνε καλά, σε λίγο καιρό θα εκδόσει στην Ελλάδα το πρώτο του μυθιστόρημα.

Ξενοφών Ποτόπουλος Facebook Profile