H Virginia Brown και οι.. “ξεδιάντροποι” | Της Δανάης Φαίδρας Θωμαΐδου

Οι Virginia Brown and The Shameless, μια μπάντα βγαλμένη από άλλη εποχή, έρχεται να ξεσηκώσει τους λάτρεις των rhumba, mambo, rock ‘n’ roll, stroll & boogie χορών με τους Rhythm & Blues ήχους τους, αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα των κλαμπ του ’50.  Οι Rollin’ Foxes που διοργανώνουν κάθε χρόνο αντίστοιχα events, μας υπόσχονται, μαζί με τους HiRollers, μία άκρως χορευτική βραδιά στις 28 Δεκεμβρίου.

 

 

Ποιοι είσαστε και γιατί… «ξεδιάντροποι»; (The Shameless)

Οι Virginia Brown and The Shameless γεννήθηκαν από την ιδέα του  Vincenzo Puleo (BK Productions), του πιανίστα της μπάντας, ο οποίος ένωσε έξι φίλους με το ίδιο πάθος. Παρακολουθούσαμε μία γνωστή τηλεταινία, που ονομαζόταν The Shameless, όνομα το οποίο κρατήσαμε τελικά, γιατί η … αναίδεια, το θράσος, περιέχουν χαρακτηριστικά της καθαρότητας, της αυθεντικότητας, την αποχή του «κατασκευασμένου», στοιχεία που αποτελούν και το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε. Η ταυτότητα του συγκροτήματος  είναι μία μίξη από  Afro-Cuban ρυθμούς με Rhythm and Blues,  πιο γνωστά ως αυτά της Νέας Ορλεάνης.

 

Αν και πολύ νέα ήδη ασχολείσαι με κάτι που αγαπάς, πώς ονειρεύεσαι την συνέχεια;

Είμαι 22 ετών, αγαπώ την μουσική και την μόδα της δεκαετίας του ’50, είμαι εθισμένη. (ίσως αστειεύομαι!) Μόλις τον προηγούμενο μήνα αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο Νοσηλευτική και Μαιευτική. Θα είμαι χαρούμενη αν μπορέσω να βρω μια δουλειά και να συνεχίσω την μουσική καριέρα μου.  Από όταν ήμουν πολύ μικρή με προσέλκυαν πολύ τα blues και τα rhythm and blues.

Ελπίζω να συνεχίσω να εμφανίζομαι επί σκηνής για πολύ ακόμα.

 

 

Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσμος «επιστρέφει» σε ήχους του παρελθόντος, είτε στην αυθεντική τους μορφή, είτε στην νεότερη διασκευασμένη εκδοχή τους;

Συμβαίνει γιατί νομίζω ότι αυτό το είδος μουσικής μεταφέρει τόσο χαρούμενη ενέργεια που πιθανόν αυτό την κάνει τόσο πολύ ελκυστική στον κόσμο.

 

Πώς φαντάζεσαι την εμφάνισή σου στην Ελλάδα, στην Christmas Boogie βραδιά που διοργάνωσαν οι Rollin’ Foxes, για τις 28 Δεκεμβρίου;

Έχω ακούσει αρκετά για τους Rollin’ Foxes και με κάποιους από αυτούς έχω ήδη συναντηθεί, είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν, προσπαθώντας να κάνουν γνωστή την κουλτούρα της δεκαετίας του ’50  μέσα από τον χορό rock ‘n’ roll.  Ξέρω ότι, γενικά, οι Έλληνες είναι ζεστοί, ευγενικοί και χαριτωμένοι άνθρωποι. Είμαι σίγουρη ότι θα περάσω πολύ καλά εκεί πέρα!

 

967936_10152593536461094_1144258559_n

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Event στο μηχανακι

 

http://www.tomichanaki.gr/events/christmas-boogie-3-virginia-brown-the-shameless-live-2/

 

Facebook event

 

https://www.facebook.com/events/1389604607998727/?pnref=story

 

 photo by Lucito Giorgio

Η Δανάη Φαίδρα Θωμαΐδου αν και έχει εργαστεί, για 8 χρόνια, ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό κανάλι, σχεδόν πάντα συστήνεται ως «δημοσιογράφος» (εντός εισαγωγικών) για λόγους που μόνο εκείνη ξέρει. Ονειρεύεται να διευρύνει τους… επαγγελματικούς ορίζοντές της & σε ένα εκατομμύριο άλλους δημιουργικούς τομείς. (ντοκιμαντέρ, κασκαντέρ, ανιματέρ, κοκ) Λατρεύει τους αγαπημένους της (ανθρώπους & σκύλους), τα ταξίδια, τα μπαχάρια, τις σβούρες, τα μεταλλικά κουτιά, τον M.Χατζηδάκι & τα blues. Όποτε “συννεφιάζει” επικίνδυνα ακούει το “Ain’t got no … I got life” της Nina Simone & αναθαρρεί. Τελειώνοντας, αναρωτιέται γιατί γράφει αυτές τις αράδες σε τρίτο πρόσωπο. Γιατί…;!


Link:Δανάη Φαίδρα Θωμαΐδου

test