Ο πόλεμος της τριβής συνεχίζεται, μεταξύ του Βρετανο-ινδού καλλιτέχνη Anish Kapoor και της τέχνης του. Ο καλλιτέχνης έχει συγκρουστεί με τις μικροπρέπειες του, ώστε να καταφέρει να χρησιμοποιήσει το πιο ροζ  ροζ, που μέχρι τότε άνηκε στον Stuart Semple. Ο τελευταίος είχε απαγορεύσει  την αγορά ή τη χρήση αυτού του χρώματος. Αυτό ξεκίνησε το 2014, όταν  δόθηκαν στον Kapoor τα αποκλειστικά δικαιώματα για το χρώμα Vantablack, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Nanosystems, το οποίο είχε την προδιαγραφή ότι ήταν η δυνατότερη διαθέσιμη πιο σκοτεινή μαύρη χρωστική. Είναι ικανή να απορροφήσει 99,96% του φωτός.

Η αποκλειστικότητά του, εξόργισε τους υπόλοιπους της art κοινότητας. Σε αντίποινα, ο καλλιτέχνης Stuart Semple δημιούργησε αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι το «πιο ροζ ροζ» χρώμα στην αγορά. Πέρασε μια δεκαετία τελειοποιώντας την απόχρωση του ροζ, το οποίο στην συνέχεια μοιράστηκε με το ευρύ κοινό, εκτός από τον Anish Kapoor – τον μοναδικό καλλιτέχνη στον οποίο έθεσε την απαγόρευση.

Για να διατηρηθεί αυτό το παιχνίδι με τον Kapoor, οι αγοραστές του PINK όφειλαν να υπογράψουν μια νομική δήλωση στο ταμείο, εξασφαλίζοντας ότι ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος γνωστός του καλλιτέχνη θα είναι σε θέση να αγοράσει το χρώμα. Ωστόσο, ο Anish Kapoor δημοσίευσε μια φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Instagram που δείχνει να τοποθετεί το μεσαίο του δάχτυλο σε ένα βαζάκι με Pink, με τη λεζάντα «Up Yours».

Τα σχόλια σχετικά με τη φωτογραφία ποικίλουν από «Αυτό είναι το επίπεδο του μικροαστισμού που φιλοδοξώ να είναι» μέχρι «Φίλε, αυτό είναι αγένεια. Απελευθέρωσε το blackest black. Μην είσαι @ρχίδι.»

Η απάντηση του δημιουργού του Pink, Stuart Semple, ήταν «Είναι προφανώς πολύ απογοητευτικό ότι ο Anish έχει πάρει παράνομα το πιο ροζ χρώμα του κόσμου. Αν κάποιος γνωρίζει ποιος είναι πίσω από όλα αυτά και το μοιράζεται μαζί του, θα ήταν καλό αν το έλεγε σε όλους – o Anish παραμένει ασύλληπτος, όχι μόνο για το πιο σκοτεινό μαύρο αλλά τώρα και για το κλεμμένο Pink. Ευτυχώς ο ίδιος δεν κατάφερε να πάρει στα χέρια του την πιο αστραφτερή λάμψη του κόσμου. Γι’αυτό θα παρότρυνα τους αγοραστές να απέχουν από οποιαδήποτε ανταλλαγή με εκείνος ή τους συνεργάτες του.»