Θετική ενέργεια και Ευεξία | Tου Στράτου Μελίτη

Oλική επαναφορά ή πως να επανέλθουμε στον ίσιο δρόμο μετά τις γιορτές!!!

 

Η καλοπέραση μπορεί να στρεσάρει το σώμα μας στα όριά του, παρόλο που, επιφανειακά δεν φαίνεται κάποια φανερή μεταβολή, τις πρώτες μέρες τουλάχιστον! Η ζάχαρη, ο κυριότερος εχθρός του ανθρώπου, εκτός απο τις μεταβολές του βάρους, μπορεί να προκαλέσει και μεταβολές στην οξύτητα πολλών οργάνων.

 

Για να επανέλθουμε λοιπόν γρήγορα σε μια καλή κατάσταση, η ταπεινότητά μου προτείνει μια απλή – ήπια αποτοξίνωση για 3 μέρες.

 

Αυτές τις 3 μέρες θα κάνουμε 4 μεγάλα δώρα στο σώμα μας!

 

1. Το Δώρο του Νερού

 

Το 70% του σωματός μας είναι το νερό. Άρα το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής μας, πρέπει να αποτελείται απο νερό και τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη δόση νερού, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα

 

Άρα, σαν βασικό κανόνα, να θυμάστε, 30ml νερού ανα κιλό σωματικού βάρους για τις επόμενες 3 μέρες!!!

 

2. Το Δώρο του Οξυγόνου

 

Το σημαντικότερο δομικό στοιχείο του σωματός μας είναι το οξυγόνο! Μπορούμε να ζήσουμε 3 μήνες χωρίς φαγητό, 3 μέρες χωρίς νερό αλλά 3 λεπτά χωρίς οξυγόνο.

 

Ασφαλώς αποφύγετε να τεστάρετε τα παραπάνω στοιχεία, το έχουν κάνει επιστήμονες για σας!

 

Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι, 10 βαθειές διαφραγματικές αναπνοές

3 φορές την ημέρα, για καλύτερη οξυγόνωση, αλλά και κίνηση του λεμφικού συστήματος που είναι το «αποχετευτικό» σύστημα του σώματός μας!

 

3. Το δώρο της ζωντανής τροφής

 

Για τις επόμενες 3 μέρες βάλτε στην διατροφή σας μεσημέρι – βράδυ μεγάλες σαλάτες με φυλλώδη λαχανικά, ώστε να πάρετε ζωντανά ένζυμα που είναι εξαιρετικά απαραίτητα για την διάσπαση των τροφών μας. Επίσης λόγω του πλήθους φυτικών ινών, θα σας καθαρίσουν το έντερο απο την «καλοφαγία» των ημερών αποβάλλοντας τις συσσωρευμένες τοξίνες απο το σώμα σας, θα σας ενυδατώσουν και θα σας προσφέρουν αλκαλικότητα, και πλήθος μετάλλων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων που θα σας προσφέρουν απλόχερα ενέργεια!!!

Αποφύγετε τελείως ζάχαρη, αναψυκτικά, γλυκά, κρέατα και junk food για το 3ήμερο. Aξίζει το κόπο!!!

 

4. Το δώρο της άσκησης

 

Ας μην ξεχνάμε οτι το ανθρώπινο σώμα είναι μια τέλεια μηχανή. Και κάθε μηχανή χρειάζεται κίνηση για να παραμείνει λειτουργική. Ξεκινήστε με 30 λεπτά περπάτημα στο διάδρομο (για απορρόφηση κραδασμών αλλά για να γλυτώσετε το κρύο της εποχής) ή αν είστε πιο προχωρημένος, κάντε ένα ήπιο κυκλικό πρόγραμμα που θα τονώσει όλους τους μυς σας χωρίς μεγάλη καταπόνηση και «κλείστε» με αρκετό περπάτημα ή ποδήλατο αν δεν υποφέρουν τα πόδια σας.

Τώρα, αν έχετε πρόσβαση σε πραγματικά ενημερωμένο γυμναστήριο, χρησιμοποιήστε για 10 λεπτά κάθε μέρα τραμπολίνο που θεωρείτε η κορυφαία άσκηση αποτοξίνωσης του λεμφικού συστήματος αλλά παράγει και «τόνους» απο νευροδιαβιβαστές της χαράς (μελατονίνη, σερετονίνη, ντοπαμίνη).

 

Θυμηθείτε όταν ήσαστε παιδιά, τι χαρά σας έδινα να χοροπηδάτε στο κρεβάτι! Βέβαια με το τραμπολίνο έχετε τα ίδια αποτελέσματα και παράλληλα γλυτώνετε την μητέρα σας να φτάσει στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού!!

 

Δώστε μια ευκαιρία στο τριήμερο αποτοξινωτικό πρόγραμμα σας και αν μείνατε ικανοποιημένοι, πείτε το και στους φίλους σας! Άλλωστε, τα καλά νέα πρέπει να διαδίδονται!!!

 

 

Ο Στράτος Μελίτης είναι αποκλειστικός Συνεργάτης του Cando Gym, ειδικός διατροφολόγος, βιοσυντονιστής, ομοτοξικολόγος, γυμναστής


Link:Στράτος Μελίτης

test