Σεκάνς στους ακάλυπτους. | Tου Αντώνη Τσόκου

Υποθετικό πλάνο:

Είναι νύχτα. Πάνω από τα κεφάλια μας στέκει μια αναμνηστική πανσέληνος.
Ένα κίτρινο φως διαπερνά τις ξεκλείδωτες κουμπότρυπες των απλωμένων πουκαμίσων. Αιωρείται στον ακάλυπτο χώρο δύο παλαιομοδίτικων κτιρίων, ενώνεται με την ασοβάντιστη μετώπη του τετάρτου ορόφου και αναιρείται.

Χαμηλής κατανάλωσης πλάνο:

Ταυτόχρονα αναιρείται κι η νύχτα. Στα πενήντα δύο τετραγωνικά του τετάρτου πατώματος. Με μόλις 30 Watt σελήνης χαμηλής κατανάλωσης. Εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Για κάθε ανώφελα ρομαντική στιγμή που έζησαν οι ένοικοί του. 

Κοινόχρηστο πλάνο:

Εν αντιθέσει με τους ενοίκους των υπολοίπων διαμερισμάτων με κοινόχρηστη θέα.
Οι οποίοι καταβάλουν εμπρόθεσμα  το ποσοστό ονειροπόλησης, που τους  αναλογεί. Διατηρώντας έτσι, το δικαίωμα του "ονειρεύεσθαι". 

Παραδοσιακό πλάνο:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μετανάστρια του δευτέρου πατώματος.
Κάθε βράδυ, πριν θέσει εκτός λειτουργίας τα πράσινα παραδοσιακά μάτια της, ακουμπά το πρόσωπό της στην κουπαστή του μπαλκονιού. Περιμένοντας τον φοιτητή από απέναντι να φωνάξει...

Ποιητικό πλάνο:   

Τη νύχτα ή τη ζεις ή την απαγγέλλεις.

 

Ο Αντώνης Τσόκος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1976.

Η ενασχόλησή του με το γράψιμο δεν είναι καινούργια, η δε αγάπη του για την ποίηση έχει στρέψει όλο του το ενδιαφέρον προς το μέρος της τα τελευταία 6 χρόνια.

Γράφει επίσης πεζά, μικρές ιστορίες και παραμύθια.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στο Λογοτεχνικό Περιοδικό «Μύρτιλο», στο  Ηλεκτρονικό Περιοδικό Ποίησης «Tο παράθυρο» , στο χώρο Τέχνης και Λόγου «το βιβλίο.net και άλλα λογοτεχνικά ιστολόγια.

Τα περισσότερα από τα έργα του αναρτώνται στο προσωπικό του ιστολόγιο 'στεριανή ζάλη'

Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Σουίνγκ με τ’ άστρα».