cristmasbanner

Raquel Angel – Nagler, Naked Mirrors - Γυμνά Κάτοπτρα

Η τριλογία ποιημάτων της Raquel Angel - Nagler Trilogy of the Mirrors συνίσταται από εκατοντάδες ποιήματα που εμπνέονται από την σημασία της καθημερινότητας, την ουσία της ζωής, την αξία του θανάτου, την δύναμη του πάθους, την ορμή του φόβου, το βάρος των συναισθημάτων, το κενό των ερωτημάτων.

Το έργο αυτό έχει, από καιρού, δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο www.trilogyofthemirrors.com , και έχει αποσπάσει τον θαυμασμό χιλιάδων αναγνωστών απ’ όλον τον κόσμο, οι οποίοι και την ανέδειξαν, επανειλημμένως, σε «best poet of the month».

Από την συλλογή αυτή -και, συγκεκριμένα, από το Βιβλίο Naked Mirrors, A: Awarness - η Μαρία Δ. Ευθυμίου επέλεξε και απέδωσε στα ελληνικά 125 ποιήματα της ξεχωριστής ποιήτριας που, αν και αλλοδαπή, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, γράφοντας ποίηση στην αγγλική γλώσσα. Περισσότερο από σκέψεις μιας αισθαντικής ιατρού, τα ποιήματα αυτά αποτελούν προϊόν γαλήνιου στοχασμού μιας στιβαρής φιλοσόφου. Χαμηλόφωνα, λιτά, ουσιαστικά, αισθαντικά, ευαίσθητα, περιεκτικά, σπαρακτικά, βαθυστόχαστα, διεισδυτικά, συναρπαστικά, τα ποιήματα της συλλογής μάς ταξιδεύουν, με νήματα άφατα κι αόρατα, σε δρόμους λύτρωσης - δρόμους γνώσης και αυτογνωσίας- που μόνον η μεγάλη ποίηση είναι σε θέση να προσφέρει.

Απόδοση στα ελληνικά και επιλογή ποιημάτων Μαρία Δ. Ευθυμίου

 

Εκδόσεις Σμίλη.

Ναυαρίνου 18-20 - Αθήνα

210-3637541

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook Page: Εκδόσεις Σμίλη