Ποδήλατο-Gadgets...

Η Saddle Lock ίσως και να είναι η σέλα του μέλλοντος για τα αστικού τύπου ποδήλατα.

Σχεδιάστηκε από τους Lee Sang Hwa, Kim Jin Ho και Yeo Min Gu.

Είναι ο νέος τρόπος για να κλειδώσετε γρήγορα τον πίσω τροχό του ποδηλάτου χωρίς την ανάγκη επιπλέον αξεσουάρ κλειδώματος. Στις πολύπλοκες πόλεις, ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ποδήλατα για μικρές αποστάσεις αυξάνεται. Ακολουθώντας την τάση ο σχεδιασμός των ποδηλάτων εξελιχθεί ραγδαία, αντίθετα η εξέλιξη της κλειδαριάς ποδηλάτου υπήρξε αργή.

Όταν κάνουν μια γρήγορη στάση - όπως σε έναν περίπτερό ή ένα ψιλικατζίδικο οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούν κάτι για να κλειδώσει το ποδήλατο τους.

Ακόμα κι αν σταματήσεις για λίγα θα πρέπει να κάνεις κάμποση ώρα για να κλειδώσεις το ποδήλατο σου…

 

Το κάθισμα περιστρέφεται προ τα κάτω γύρω από το κύριο πλαίσιο, όταν πιέζεται ένα κουμπί. Το σχήμα της σέλας διαθέτει μια εγκοπή που της επιτρέπει να καθίσει πάνω από τον πίσω τροχό. Μια περιστρεφόμενη κλειδαριά με συνδυασμό επιτρέπει την απελευθέρωση ενός ειδικού μεταλλικού κράματος που εκτείνεται από το ένα άκρο της σέλας στην άλλη, εξασφαλίζοντας τη σύνδεσή του με τον τροχό.

 

Saddle Lock βραβεύτηκε το 2012 στον διαγωνισμό Red Dot στην κατηγορία design concept…

Τώρα θα μου πεις ότι δεν είναι τέλειο… Ναι έχει ελαττώματα

Ένα από τα πολλά είναι ότι ταιριάζει σε ποδήλατα που δεν έχουν φτερό στο πίσω μέρος τους….

Εδώ έχω να σας προτείνω το Plume.

Είναι ένα βελτιωμένο, πτυσσόμενο φτερόπου συμπληρώνειτην εμφάνισητου ποδηλάτου σας.

Το Plume δεν ξέρω πόσο προσθέτει στην αισθητική του ποδηλάτου όταν είναι ανοικτό αλλά το σίγουρο είναι ότι προστατεύει από τις λάσπες και όταν είναι κλειστό δεν αλλοιώνει την φόρμα του ποδηλάτου.

Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά (από ανοξείδωτο χάλυβα και ένα εύκαμπτο πολυμερές), ώστε να μπορείς νατο εμπιστευθείς σε δυσάρεστες συνθήκες κακοκαιρίας.


 

by Nikolaos P. Tsapoglou