http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/rotator.sotosgk-is-152.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/knl.rotatorgk-is-152.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/indiescent.covergk-is-152.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/nidodileda.1236411_426930197428626_138gk-is-152.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/skalidi.covergk-is-152.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/gondolacovergk-is-152.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/vomva.COVERgk-is-152.jpglink
0 1 2 3 4 5 6

H Georgina Skalidi και οι Clutch Bags της στο The Mach|ne

Η σχεδιάστρια των πιο hot clutches είναι εδώ!!
Η Τζωρτζίνα Σκαλίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε ως fashion stylist σε γυναικεία περιοδικά και αποφάσισε να αφήσει το δικό της στίγμα στο χώρο της μόδας σχεδιάζοντας μοναδικές clutch bags, οι οποίες μπορούν να «απογειώσουν» την εμφάνισή σου.
Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα, λοιπόν :

• Κάθε designer σχεδιάζει με σκοπό να καλύψει, αρχικά, τις δικές του ανάγκες και στη συνέχεια των πελατών του. Θυσίασες το προσωπικό σου στυλ, έτσι ώστε να συμβαδίζει με αυτό του αγοραστικού κοινού;

Η ιδέα του να φτιάξω μια σειρά από τσάντες με σχέδια και χρώματα, τα οποία δεν μπορούσα να βρω στην ελληνική αγορά ήταν σε πρώτο χρόνο. Έτσι, ξεκίνησα να σχεδιάζω θέλοντας να φτιάξω κάτι νέο, κάτι που δεν υπάρχει ακόμα.Για κάποιο λόγο από την πρώτη στιγμή η συλλογή αγαπήθηκε πολύ και το στυλ που υποστήριξα έγινε μόδα. Πλέον αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω νέα πράγματα, πέραν του ασύμμετρου φακέλου. Η γραμμή ναι, παραμένει αυστηρή και ανδρόγυνη, όμως θέλω κάθε σεζόν τα σχέδια μου να έχουν πάει ένα κλικ πιο πάνω από τα προηγούμενα.

• Υπάρχει μέλλον για τους νέους δημιουργούς στην Ελλάδα;

Πριν λίγο καιρό θα σου απαντούσα  ναι, όμως πια έχουν στενέψει πολύ τα πράγματα. Το τελευταίο εξάμηνο ζω αποκλειστικά από τις εξαγωγές μου. Είναι πολλές οι φορές που απογοητεύομαι και θέλω να τα παρατηρώ και να φύγω έξω. Όμως έχω υποσχεθεί να τα καταφέρω εδώ, αν γίνει αυτό μετά δε φοβάμαι τίποτα.

 

• Οι δημιουργίες σου έχουν τεράστια απήχηση και στο εξωτερικό και έχουν  φιλοξενηθεί στις σελίδες αρκετών μεγάλων περιοδικών μόδας . Πόσο εύκολο ήταν αυτό το «άνοιγμα»;

Η ανάγκη να βρω έσοδα για την επιχείρηση μου με έκανε να έχω εξωστρέφεια, έτσι με πολύ δουλειά και αγώνα κατάφερα να έρθω σε επαφή και να δημοσιευθεί η δουλειά μου στη Vogue Italia, καθώς και να αγοράσουν τη συλλογή στα Ηarvey Nichols Hong Kong

• Τί σου προσφέρει και τί σου στοιχίζει το επάγγελμά σου;

Μου προσφέρει πολύ χαρά και συγχρόνως πολύ κούραση.

 

• Αν γύριζες το χρόνο πίσω, τί θα άλλαζες;

Απολύτως τίποτα. Ήμουν τυχερή και έκανα σωστές επιλογές.

• Το γεωμετρικό και πρωτότυπο σχέδιο των δημιουργιών σου αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα σου;

Σίγουρα ένα στοιχείο του χαρακτήρα μου είναι πως είμαι πολύ αυστηρή, αλλά και απόλυτη. Αυτό εκφράζεται στα σχέδια μου. Είμαι πιο πολύ αγόρι παρά κορίτσι στην καθημερινότητα μου. Έτσι, η συλλογή χαρακτηρίζεται από ανδρόγυνο στυλ.

• Από τί είναι εμπνευσμένη η νέα σου συλλογή;

Η νέα συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη μαθηματική εξίσωση της υπερβολής. Η μαθηματική καμπύλη στο καρτεσιανό επίπεδο ήταν η αφορμή ένταξης της γεωμετρίας στη δομή και την κατασκευή της τσάντας. Οι καμπύλες που τέμνονται στο άπειρο και η υπέρβαση του μέτρου, είναι τα δύο βασικά δομικά χαρακτηριστικά της νέας αυτής συλλογής. Η τσάντα έχει κατασκευαστεί σαν γεωμετρική εξίσωση μελετώντας την συμμετρία των γραμμών και των καμπύλων. Αποτέλεσμα μια συλλογή έντονη σε χρωματικές αντιθέσεις και εναλλαγές υφών. Ethnicστοιχεία και μεταλλικές λεπτομέρειες, καθώς και γεωμετρικά μοτίβα συνθέτουν μεταξύ τους την υπερβολή που στόχο έχει την υπέρβαση του αισθητικού, αυτή τη φορά, μέτρου.

 

• Που βρίσκουμε τις δημιουργίες σου;

Στο «Ma Chambre» στην οδό  Λεβέντη 7, στο Κολωνάκι και στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη 58, στα Χανιά.

Www.georginaskalidi.com

 


Την συνένετυξη πήρε για λογαριασμό του The Mach|ne..... The dot-hat-girl που αγαπά το styling και τη μόδα και αυτό το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά.