Οι MindThreat στο Τhe Mach|ne.

Οι MindThreat είναι οι νικητές της τέταρτης βδομάδας του του Red Bull Bedroom Jam 2014. Λίγο πριν την ανάδειξη του μεγάλου νικητή στις 31 Μαΐου, μιλούν στο  The Mach|ne - Art Press για τα σχέδια τους και το μυστικό της επιτυχίας τους.  Οι Mindthreat δεν χάνουν χρόνο. Μουσικές, πρόβες, εμφανίσεις, φεστιβάλ και νέες περιπέτειες. Φέτος, πιστεύουν θα είναι η χρονιά τους και από ό,τι φαίνεται αρχίζουν να έχουν όλο και περισσότερες αποδείξεις για αυτή τους την πεποίθηση.

Ποια είναι η ιστορία των MindThreat ως τώρα;

Υπάρχουμε από τον Μάιο του 2011 και έχουμε ήδη κυκλοφορήσει δύο EP: το “Amidst Your Bloodlines” το Σεπτέμβριο του 2011 και το “Where The Lights Are Dead” τον Ιούνιο του 2013. Το σημαντικότερο βήμα μέχρι σήμερα είναι η εμφάνισή μας στο Wacken Open Air 2012 στη Γερμανία.

H Ελληνική μουσική βιομηχανία πως στηρίζει την metal μουσική;

Hαλήθεια είναι ότι δεν την στηρίζει, εκτός από πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις, στις οποίες δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε. Στην Ελλάδα πρέπει ο καθένας να χτίσει μόνος του το βιογραφικό του και όταν φτάσει σε κάποιο καλό επίπεδο, υπάρχει περίπτωση να του δώσει κάποιος σημασία με σκοπό συνεργασίας. Ο παράγοντας τύχη είναι σημαντικός, υπάρχουν δίοδοι ώστε να δικτυωθείς καλά στην Αθήνα και ύστερα στην επαρχία. Είναι σημαντικό να μην μένουμε στάσιμοι και να κάνουμε συνέχεια καινούρια πράγματα.

 

Ποιο στοιχείο  πιστεύετε ότι σας έκανε να αναδειχτείτε  «πρωταθλητές» στο Buzz Chart;

Η επιμονή και ή υπομονή, το ψάξιμο γύρω απ’ τον αλγόριθμο που λειτουργεί το Buzz Chart, αυτό άλλωστε φαίνεται απ’ την στιγμή που αναδειχτήκαμε την 4η εβδομάδα του διαγωνισμού, ούτε την πρώτη, ούτε την δεύτερη. Το διαφορετικό που κάναμε και νικήσαμε είναι ότι απασχολήσαμε περισσότερους φίλους μας, προκειμένου να γίνει πιο μαζική δουλειά. Τα social media έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτό, ειδικά το facebook  είναι το εργαλείο που μας έχει φτάσει εδώ που μας έχει φτάσει.

 

Ποιες είναι οι βασικές σας επιρροές;

Αυτή είναι μια ερώτηση που μας κάνουν πολύ συχνά. Είναι αμέτρητες, ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του . Πολλές απ’ αυτές δεν ανήκουν καν στον χώρο του metal και αυτό είναι ένα στοιχείο που κάνει πολύ κόσμο να απορεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε επιρροές από έλληνες καλλιτέχνες.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Το καλοκαίρι πρόκειται να εμφανιστούμε στο Total Metal Festival στην Ιταλία, που είναι το 2ο μεγάλο φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουμε. Προς το παρόν προσπαθούμε να προωθήσουμε το “Where The Lights Are Dead” που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 13’, με διάφορα live. Επίσης, θα κάνουμε ένα support στους  Come back Kid στη Θεσσαλονίκη.

 

*Την Συνέντευξη για λογαριασμό του The Machine - Art Press πήρε η Τάνια Τρακάκη.

Η Τάνια Τρακάκη τελείωσε το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και φέτος κάνει το master της πάνω στα contemporary media. Μόλις έπιασε την πρώτη της δουλειά στο The Mach|ne- Art Press και είναι πολύ χαρούμενη. Λένε ότι το να μιλάς για τον εαυτό σου σε γ' γένικό είναι η αρχή της σχιζοφρένιας και η Τάνια γράφοντας αυτό το mini βιογραφικό βρέθηκε ξαφνικά στο πρώτο στάδιο. Για να δούμε που θα οδηγήσει αυτή η συνεργασία..

FaceBook: Tania Trakaki