«Τραγουδιστές του γάμου» | Της Αντιγόνης Παφίλη

-Θα θέλαμε να μας συστηθείτε!!!

Καλησπέρα, λοιπόν, είμαστε οι Wedding Singers.

 

-Τί όνομα είναι αυτό και πώς προέκυψε;

Το όνομά μας προέκυψε, απο την υπερτεράστια ταινία "The Wedding Singer", με τον αγαπημένο μας Adam Sadler, και επειδή απο μικροί ονειρευόμασταν να παίζουμε σε γάμους!

 

-Πώς ήταν η εμπειρία με την Άννα Βίσση και τη Μαίρη Λίντα;

Η εμπειρία ήταν εξαιρετική. Νιώθουμε τυχεροί που συμμετείχαμε σε αυτή την παράσταση, θεωρώντας πως ήταν κάτι διαφορετικό, απο ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι στιγμής στις πίστες. Ξεκινώντας, απο το γεγονός, πως η ίδια η Άννα Βίσση, έκανε την έναρξη, καλωσορίζοντας τον κόσμο, και τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην παράσταση αυτή. Ήταν πρωτόγνωρο για μας, ως μπάντα, να βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο χώρο, αλλά θεωρούμε πως λειτούργησε εκπληκτικά, καθώς τα διαφορετικά συστατικά που αναμείχθηκαν "δέσανε το γλυκό".

 

-Σας αρέσει να τραγουδάτε σε πίστα;

Συμμετέχοντας, σε ένα πρόγραμμα, με δύο απο τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές των τελευταίων 40 χρόνων στην Ελλάδα, μόνο χαρά μπορούσαμε να νιώσουμε, εκτίμηση, και περηφάνια! 

Το ζητούμενο είναι να κάνεις αυτό που γνωρίζεις, ανεξάρτητα με το χώρο που εμφανίζεσαι. Έχουμε περάσει καταπληκτικές βραδιές, και στο REX, και στο Βόλο στο Vox, και στο Eject Festival, και στη Θήβα στο Motel, στο Unique στο Ωραιόκαστρο, στο Ντίλι στην Ξάνθη, στο Eightball στη Θεσσαλονίκη, στο ΛΟΥ.ΚΙ στην Κομοτηνή, φυσικά στα Κύθηρα, και σε πάρα πολλά ακόμα, οπότε είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τα live ανάλογα με τους χώρους. Θεωρούμε, πως ο κόσμος, η ενέργεια και η διάθεση, είναι η μαγιά μαζί με τη μπάντα, για να διαμορφώσει ένα Live, ανεξαρτήτως χώρου.

 

-Σαν παιδιά τί μουσική ακούγατε;

Σαν παιδιά, ακούγαμε, σχεδόν, τα πάντα, απατώντας κοινότυπα. Όμως, υπήρχαν και αδυναμίες. Απο Michael Jackson, Nirvana, Radiohead, Sonic Youth, Pantera, μέχρι ρεμπέτικα, παραδοσιακά, και πολλά ακόμα. Παρόλα αυτά, η αδιαπραγμάτευτη αγάπη μας για τα εφηβικά πάρτυ, που λόγω ηλικίας, για μας, ήταν μέσα στη δεκαετία του '90, μας οδήγησε στη χορευτική μουσική εκείνης της δεκατίας.

 

-Τώρα που εμφανίζεστε;

Εμφανιζόμαστε κάθε Τετάρτη, στο "Τώρα-Κ44", στο Γκάζι (Κων/λεως44), στην Αθήνα, το οποίο θεωρούμε και σπίτι μας, καθώς είμαστε εκεί τα τελευταία τρία χρόνια. Φέτος, έχουμε αλλάξει αρκετά πράγματα, στις αλλαξιές μας (!), στο ρεπερτόριο, ανανεώθηκε και ο χώρος, τα φώτα, υπάρχει αυστηρή ώρα έναρξης στις 22.30, για όσους ακόμα εργάζονται, τις καθημερινές, και μια ελάχιστη είσοδος 3 ευρώ με μπύρα. Επίσης, φέτος, κινούμαστε αρκετά στην επαρχία, αναφέροντας ενδεικτικά, πως θα βρισκόμαστε μέσα στο Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Βόλο, Σέρρες, Πάτρα, Σπάρτη, Γιάννενα, Τρίκαλα και σε πολλές ακόμα περιοχές, μοιράζοντας απλόχερα τη μεγαλύτερη μουσική, χορευτική, ομαδική ψυχοθεραπεία.

 

-Ποιά είναι τα σχέδια σας και ποιά τα όνειρα σας;

Ένα απο τα σχέδιά μας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με την κυκλοφορία του πρώτου μας τραγουδιού. Λέγεται "Electric Wire", και μπορείτε να το ακούσετε στο Soundcloud, και να ρίξετε μια ματιά στο κλιπ, στο κανάλι μας στο youtube.

Τα υπόλοιπα, σιγά-σιγά, θα πραγματοποιηθούν. Θέλουμε να γράψουμε κι άλλα τραγούδια δικά μας, να βελτιώσουμε κι άλλο τα Live μας, και να δημιουργήσουμε περισσότερες εκπλήξεις για το κοινό μας, και φυσικά, να παίξουμε κι εμείς στο Αλκαζάρ και στο Καραϊσκάκης, όπως οι Scorpions.

 

-Σε ποιό είδος κατατάσσετε τη μουσική σας;

Αυτή είναι ερώτηση παγίδα. :)

Παίζουμε eurodance, μάλλον, με περισσότερη έμφαση στις κιθάρες. Πιο εύκολα, η μουσική που παίζουμε κατατάσσεται στη χορευτική μουσική, της δεκαετίας του '90.

 

-Σας αρέσει στην Ελλάδα ή θέλετε να φύγετε στο εξωτερικό;

Θέλουμε να φύγουμε στο εξωτερικό, αλλά πάντα με έδρα την Ελλάδα. Ίσως, επειδή ανήκουμε κι εμείς σε αυτούς που πιστεύουν πως έχουμε τον πιο ωραίο ήλιο, την πιο ωραία θάλασσα, κλπ κλπ. Θέλουμε να πάμε βόλτα στο εξωτερικό, να ακολουθήσουμε την ομάδα σε ευρωπαϊκό αγώνα εκτός έδρας, να δούμε συναυλίες, και να παίξουμε και εμείς, αλλά όχι να εγκατασταθούμε μόνιμα.

Η αίσθηση, ότι δεν έχεις ασφάλεια υγείας, πως δε θα πάρεις σύνταξη ποτέ, πως θα πληρώνουμε φόρους για τον αέρα που αναπνέουμε, πως μόνιμα θα διαχωριζόμαστε σε στρατόπεδα αντί να ενωνόμαστε ενάντια στον κοινό εσωτερικό εχθρό, πως έχουμε άξιους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στη βουλή, πως το φλας στο αυτοκίνητο είναι στον standard εξοπλισμό και όχι στο full extra, είναι κάτι που καθιστά αδύνατο να απαρνηθούμε αυτόν τον τόπο.

Wedding Singers

-Μπορεί η ελληνική μουσική το 2013; Τα καταφέρνει;

Η ελληνική μουσική, πάντα, έβρισκε έναν τρόπο να τα καταφέρνει, κάτι σαν την ίδια την Ελλάδα. Υπάρχουν έλληνες καλλιτέχνες, που κάνουν καταπληκτική δουλειά, ανεξάρτητα αν είναι ευρέως γνωστοί ή όχι. Έχουμε εμπιστοσύνη, στους έλληνες καλλιτέχνες και στο ελληνικό κοινό, το οποίο δείχνει, σε ένα σημαντικό ποσοστό - θέλουμε να πιστεύουμε-, πως στηρίζει τις καλές προσπάθειες, και παρακολουθεί τις Live εμφανίσεις.

 

-Σε ποιό κοινό απευθύνεστε;

Απευθυνόμαστε, σε όλους και όλες, που αναπολούν, τα σπιτικά πάρτυ της δεκαετίας του '90, που θέλουν να χορεύουν σαν να μην τους βλέπει κανείς, που το 2013 χορεύουν ακόμα γενικά, που αγαπάνε τη χορευτική μουσική, που θέλουν να ροκάρουν ρολάροντας, και που ακόμα πιστεύουν πως "όλοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε".

 

Συντονιστείτε με τους Wedding Singers:

Wedding Singers Facebook Page

Wedding Singers on Twitter

Wedding Singers YouTube Chanele