H Στεφανία Γουλιώτη στο The Mach|ne

Το βλέμμα της στη σκηνή σε καθηλώνει πάντα, σε αιχμαλωτίζει. Με όπλα το εξαιρετικό και αστείρευτο ταλέντο της καθώς και την εργατικότητά της, η Στεφανία Γουλιώτη, δίκαια θεωρείται από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της.

Με αφορμή τους Αστερισμούς του Νικ Πέιν , όπου πρωταγωνιστεί μαζί με τον Μάκη Παπαδημητρίου, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, μας μιλάει στο The Mach|ne.

 

Αυτή τη στιγμή, σε ένα παράλληλο σύμπαν, πού θα ήθελε να βρίσκεται η Στεφανία;

Σ’ ένα παραμυθένιο δάσος. Νεράιδα, πνεύμα που αχνό περπατά  πάνω σε κλαδιά και κοιμάται μέσα σε δεντρόσπιτα.

 

Σε χαρακτηρίζουν ως μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς σου. Αποτελεί εφόδιο ή βαρύ φορτίο, αυτό;

Το διαζευκτικό “ή” θα το αντικαθιστούσα με το σύνδεσμο “και” στην ερώτηση σας, αλλά πέρα από τις  συντακτικές παρατηρήσεις, αυτό που θέλω να πω είναι πως το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Σίγουρα πάντως σε κάποιες περιπτώσεις έχει διευκολύνει την επαγγελματική μου ζωή, αλλά όχι την καλλιτεχνική.  

 

Είσαι άνθρωπος των άκρων ή προτιμάς την ισορροπία;

Είμαι άνθρωπος των άκρων που προσπαθεί να ισορροπήσει. Η αλήθεια είναι πως η ακροβασία είναι μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις, παρ’ όλα αυτά προσπαθώ να την εκτονώνω πια μόνο σωματικά.   

 

Η σχέση σου με το αντίθετο φύλο; Αγαπάς τη δέσμευση;

Η σχέση μου με τη δέσμευση είναι «υπό κατασκευή», την απαιτώ, αλλά δεν ξέρω αν την αγαπώ. Οι «οικοδομικές εργασίες» πάντως είναι σε καλό δρόμο.

 

Ποια είναι η γνώμη σου, για τους Έλληνες πολιτικούς;

Πολιτικοί; Δεν ακούγεται πολιτικός λόγος στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, βέβαια δεν είμαι σίγουρη αν ακούστηκε και ποτέ. Για να μην είμαι τελείως ισοπεδωτική, υπάρχουν κάποιες πολιτικές ανάσες, αλλά ο ασθενής είναι βαριά και οι γιατροί σε αεργία. 

 

Ανησυχείς με τη συνεχή άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα;

Εννοείτε τη χρυσή αυγή; Γιατί η ακροδεξιά δεν έφυγε ποτέ, απλά εμείς, απαθείς της κλείναμε το μάτι. Ήταν στη βουλή και πριν, η περιβολή αλλάζει. Το πιο ανησυχητικό για μένα πάντως είναι ο μη πολιτικός τρόπος που αντιμετωπίζεται. 

 

Δίνεις την εντύπωση ενός μοναχικού και εσωστρεφή ανθρώπου. Ισχύει;

Έχω σίγουρα και τέτοιες στιγμές. Εξισορροπούν την εξωστρέφεια μου, μου δίνουν χρόνο να σκεφτώ και να ορίσω εμένα και τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου. Είναι σαν να περπατάς δίπλα από έναν υπέροχο ποταμό και να μην σταματάς να τον κοιτάξεις. Υπάρχουν λοιπόν στιγμές που σταματάω, τον κοιτάω και βουτάω μέσα του.

 

Τί φοβάσαι περισσότερο;

Την απώλεια.

 

Ποιά είναι η σχέση σου με τον έλεγχο; Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ελεγχομανή;

Απόλυτα, τόσο που μπορεί να τον χάσω.

 

Πρωταγωνιστείς στους '' Αστερισμούς '' του Νικ Πέιν. Ετοιμάζεις και κάτι άλλο;

Το καλοκαίρι θα είμαι στην Επίδαυρο με το έργο “Προμηθέας Δεσμώτης” σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου στις 12 Ιουλίου.

 

 

*Την Συνέντευξη για λογαριάσμο του The Machine - Art Press πήρε η Νατάσσα Αναγνώστου

 

Η Νατάσσα Αναγνώστου είναι ηθοποιός και όταν δεν ασχολείται με το θέατρο γράφει! Για τα πάντα! Για ο,τι κάνει την ψυχή της να ηρεμεί και το πνεύμα της να πετάει.

Είναι απόφοιτος  της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Ναυπλίου και έχει εκδόσει μια ποιητική συλλογή.

Νατάσσα Αναγνώστου Facebook Profile