Ο Κώστας Παπαγεωργίου σε μια Stand-Up συνέντευξή στο The Mach|ne

Χαρίζει γέλιο απλόχερα, αυτή είναι και η δουλειά του άλλωστε. Είναι από τους ανθρώπους του «κάπου τον έχω ξαναδεί», αλλά σίγουρα τον έχεις ακούσει! Αφού έχει χαρίσει τη φωνή σε ταινίες κινουμένων σχεδίων και είναι ραδιοφωνικός παραγωγός. Θα σου δώσω άλλο ένα στοιχείο, μαζί με τον Ακίνδυνο Γκίκα άφησε εποχή ως σχολιαστής του γιαπωνέζικου παιχνιδιού «Το Κάστρο του Τακέσι». Ο Κώστας Παπαγεωργίου σε μια «όρθια» συνέντευξή μιλά για το Stand-up Comedy.

 

Ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Stand-up Comedy σε μια περίοδο που βραδινή διασκέδαση ήταν κατά κόρον τα club και τα μπουζούκια. Πως πήρες αυτή την απόφαση; Τι σε ώθησε να το κάνεις;

Η ανάγκη να εκφραστώ με ένα μικρόφωνο και να ξεβράσω τις ανησυχίες μου με άλλους! Υπήρχε μια μαγιά κωμικών που περάσαμε από οντισιόν από την αείμνηστη Λουκία Ρικάκη και θέλαμε να φέρουμε ένα διαφορετικό είδος διασκέδασης στην Αθήνα.  Κωμωδία με απαραίτητη τη συμμετοχή του κοινού στα δρώμενα… Το stand-up comedy αγαπήθηκε αλλά και παρεξηγήθηκε από κάποιους σοβαροφανείς… με ξινισμένα μούτρα. Δεν πειράζει… Το όμορφο με το συγκεκριμένο είδος είναι ότι δεν είναι δήθεν!

Τα τελευταία 20 χρόνια που ασχολείσαι με το Stand-up Comedy τι έχει αλλάξει στην αντιμετώπιση του κόσμου; Πού οφείλεται η αλλαγή;

Ο κόσμος στην αρχή ήταν πολύ επιφυλακτικός. Τώρα έρχεται πιο απελευθερωμένος ίσως και υποψιασμένος. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που μόλις έχει τελειώσει η παράσταση να έρχονται διάφοροι και να μας κάνουν παράπονα ότι δεν… ασχοληθήκαμε με αυτούς. Όπως καταλαβαίνεις στο stand-up comedy συμπρωταγωνιστής είναι ο θεατής!!! Σε όλη αυτή την πορεία ο κόσμος δέχτηκε τα ερεθίσματα αυτού του είδους διασκέδασης και συμμετέχει πλέον ενεργά.

 

Από πού πηγάζει η θεματολογία των παραστάσεων;

Από παντού… Επικαιρότητα, σχέσεις, γνωριμίες, σεξ, ιστορίες καθημερινές, τηλεόραση, κινηματογράφος, κρίση, όλα μπαίνουν στον αποχυμωτή και βγάζουν φρέσκια κωμωδία στο ποτήρι σας! Με τις υγείες σας!

 

Τα υπέρ και τα κατά του να είσαι Stand-upComedian στην Ελλάδα του σήμερα;

Mόνο κατά! Σε βλέπουν όλοι με μισό μάτι γιατί παριστάνεις τον έξυπνο. Εξαρτάται τώρα αν είσαι ψώνιο ή όχι πως θα το χειριστείς. Άντε να πούμε και τα υπέρ. Έχεις εξασφαλισμένη δουλειά γιατί ολοένα και περισσότερα στέκια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, όπως μπαράκια, σκηνές, πολυχώροι ζητάνε αυτό το στιλ εναλλακτικής διασκέδασης.

Εκτός από άφθονο γέλιο, τι άλλο προσφέρει μια παράσταση Stand-up Comedy στον θεατή;

Επειδή το γέλιο λείπει σε αυτή τη μίζερη  εποχή, που κυριαρχούν τα αντιαισθητικά από κάθε άποψη μνημόνια, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να το προσφέρουμε. Γελωτοθεραπεία συστήνω για την ψυχική σας ηρεμία μέσα από το stand-up comedy! Και είναι πρόκληση και για εμάς γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο κατά τη διάρκεια της  παράστασης.

 

Τι να περιμένουν οι θεατές της παράστασης στον Πολυχώρο Μεταίχμιο;

Να περιμένουν να  τελειώσουμε να πάρουν το μετρό και να φύγουν… χα! χα! Εννοώ, να περιμένετε  δύο κωμικούς να τα δίνουν όλα για να περάσετε ευχάριστα την έξοδο της  Παρασκευής σας  χωρίς ταμπού και χωρίς κλισέ! Σας περιμένουμε στον Πολυχώρο Μεταίχμιο για να ξεφυλλίσουμε μαζί ένα βιβλίο γεμάτο χαμόγελα! Το βιβλίο της ίδιας μας της ζωής!

 

Ο Κώστας και ο Θανάσης Παπαγεωργίου έρχονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ στις 31/01 και στις 21/2 με την παράσταση 118 COMEDYSTREET!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ