Η Αθηνά Κόρδα μιλάει στο The Mach|ne

Η Αθηνά Κόρδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο σχέδιο μόδας και εργάστηκε ως βοηθός παραγωγής, κοπής και σχεδιασμού ρούχων  σε εταιρίες ενδυμάτων, αποφάσισε να ανοίξει  το δικό της προσωπικό χώρο και να παρουσιάσει τις δημιουργίες της. Τα γεωμετρικά σχήματα, τα σκούρα χρώματα και οι minimal γραμμές είναι τα στοιχεία που αποτυπώνονται στα ρούχα της.

Η Αθηνά μας συστήνεται και σίγουρα θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά όμορφα πράγματα για εκείνη στο μέλλον..

 

-Τι σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με τη μόδα;

Για μένα έμπνευση είναι ο κόσμος γύρω μου. Είχα πάντα μια δική μου οπτική για το πώς θα ήθελα να είναι οι άνθρωποι γύρω μου ντυμένοι – πιο συγκεκριμένα οι γυναίκες-και όλο αυτό έγινε από μόνο του θα έλεγα, δημιουργία. Η διαδικασία του σχεδιασμού έως και την υλοποίηση του κάθε ρούχου από την άλλη, δεν σταματά να με συναρπάζει κάθε φορά.

 

-Ποια είναι η αγαπημένη σου δεκαετία της μόδας; Προσπαθείς να ενσωματώσεις κάποια στοιχεία της στις δημιουργίες σου;

Σε κάθε εποχή η μόδα πηγάζει απο τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα γι αυτό κάθε δεκαετία έχει κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον ταυτόχρονα. Μπορώ να πω ότι μου αρέσουν όλες και αναγνωρίζονται πολλά στοιχεία τους στις συλλογές μου. Η βασική μου επιρροή όμως,  είναι η εποχή που ζω στο σήμερα και αυτό αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες.  

 

Περιγραφή: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/299240_427784317314256_902236073_n.jpg

-Πώς θα όριζες το κιτς;

Θεωρώ κιτς όποιον δεν μπορεί να ενσωματώσει και να υποστηρίξει σωστά κάτι που φοράει , αλλά πάλι αυτό , είναι πολύ υποκειμενικό για τον καθένα. Το κιτς είναι μια ιδέα που κάλλιστα μπορεί και να γίνει μόδα.

 

-Πώς θα χαρακτήριζες τα κομμάτια που σχεδιάζεις με 3 λέξεις;

Αυστηρά.. Sexy.. Σκοτεινά..

 

-Αν σου δινόταν η ευκαιρία, τι θα άλλαζες στην Ελληνική βιομηχανία της μόδας;

Σίγουρα θα άλλαζα τις συνθήκες (Πρώτη ύλη-Παραγωγή-Εμπόριο-Εξωστρέφεια) για να μπορεί  να δημιουργηθεί , βιομηχανία της μόδας στην Ελλάδα, με την έννοια που υπάρχει και στο εξωτερικό.

 

 

-Ποια γυναίκα θα ήθελες να ντύσεις με τα ρούχα που δημιουργείς;

Δεν μπορώ να πω κάποια συγκεκριμένη. Θέλω να μπορώ να ντύνω τη γυναίκα που οραματίστηκα την πρώτη φορά που σχεδίασα. Τη γυναίκα που αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες που ζει και που της αρέσει να εκφράζεται μέσα από τη διαφορετικότητά της.

 

-Αν η ζωή σου ήταν ταινία, ποιο soundtrack θα είχε;

Αν η ζωή μου ήταν ταινία, θα “έντυνα” την κάθε σκηνή με διαφορετικό μουσικό κομμάτι… ανάλογα με τη στιγμή..

 

-Υπάρχει μέλλον για τους νέους σχεδιαστές στην Ελλάδα;

Πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον όσο προσπαθούμε αρκετά στο παρόν και δεν παραιτούμαστε. Εμείς το δημιουργούμε , δεν είναι εκεί να μας περιμένει να το φτάσουμε!

 

-Τι θα δούμε στη νέα σου συλλογή και από τι είναι εμπνευσμένη;

Η συλλογή ονομάζεται  “The Die Is Cast” και είναι βασισμένη πάνω σε γεωμετρικά σχήματα. Αποτελείται από στητά υφάσματα , κομποζαρισμένα με πλεκτό και λινό,  πιστή για άλλη μία φορά σε σκούρους τόνους χρωμάτων.

(winter, 2013-2014)

 

-Πού μπορεί να βρει κανείς τις δημιουργίες σου;

Κατόπιν ραντεβού, στο atelier μου, όπου τώρα στεγάζετε σε νέα διεύθυνση καθώς και μέσο του site ή της σελίδας ..

Atelier:

Αγ. Μάρκου &Μιλτιάδου 14-16- Αθήνα.

5oς Οροφος

Τηλ. 211 7109024

Κιν.6942 90 77 92

 

www.athinakorda.gr

 

www.facebook.com/athinakorda

 Την συνένετυξη πήρε για λογαριασμό του The Mach|ne..... The dot-hat-girl που αγαπά το styling και τη μόδα και αυτό το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά.