Άρωμα νύχτας. | Της Βάσως Μυρογιάννη‏

Μυστήριο, πάθη, λάθη, έρωτες, χωρισμοί, στίχοι, νοσταλγία, μοναξιά, επιθυμίες, ανατροπές, αναμονές, επιστροφές… Όλα χωράνε σε μια νύχτα.                                                   

Η νύχτα που άλλοτε μας «πασπαλίζει» με την χρυσόσκονή της και μας «στέφει» πρωταγωνιστές και άλλοτε μας «βάφει» με το χρώμα της και μας «ρίχνει» στο ναδίρ δίχως έλεος. Είναι που η νύχτα όλα τα μεγεθύνει… τα όμορφα τα κάνει ομορφότερα και τα άσχημα… τέρατα!

Είναι εκείνη η πιστή και πρόθυμη φίλη που έχει «φυλάξει» μυστικά, έχει «ακούσει» εξομολογήσεις, έχει «χαρίσει» χαμόγελα, έχει «πει» τραγούδια, έχει «πιει» ποτά και δάκρυα!

Κάθε φορά μας «προ(σ)καλεί» κοντά της γεμίζοντάς μας υποσχέσεις, ελπίδες  και όνειρα. Μας «κλείνει» το μάτι, δίνοντάς μας το σύνθημα να την ακολουθήσουμε. «Μυρίζει» ελευθερία το κάλεσμά της και αυτό μας γοητεύει, μας παρασύρει. Ξέρει καλά να «κρύβει» στα «πέπλα» της φόβους και ανασφάλειες και να τα «ξορκίζει» στο τέλος με το νανούρισμά της…

Η νύχτα, η αιώνια σύντροφος των μοναχικών, η αγκαλιά των ερωτευμένων, η βόλτα των ρομαντικών, η έμπνευση των δημιουργών… Η νύχτα που δεν λέει ψέματα και ας στερείται το φως!

Είναι εκείνη που μας «γεννά» αντιφατικά συναισθήματα ανάλογα με την εξέλιξή της. Είναι που θυμόμαστε «νύχτες μαγικές, ονειρεμένες» και από την άλλη που κάποιες στιγμές «βαρεθήκαμε τα βράδια με τους φίλους τα ξενέρωτα»…

Η νύχτα που είναι πάντα παρούσα, συνεπής στο ραντεβού της και  έτοιμη να «γράψει» ιστορίες!  Τις ιστορίες μας!

 

 

H Βάσω Μυρογιάννη αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με παράλληλες σπουδές δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αnt1. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της το γράψιμο για εκείνη είναι η "ζωγραφική" της!

Γράφει και ονειρεύεται...

Just A Dreamer!!!