Όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνεις... | Της Έλενας Καρβελά

Μετά από χρόνια και όσο μεγαλώνεις, το μόνο πράγμα που δεν θα πρέπει με τίποτα να κάνεις είναι να μετανιώνεις..

 

Για τα πράγματα που θέλησες ίσως κάποτε να πεις και που ποτέ δεν είπες…

 

Για τα πράγματα που θέλησες να κάνεις…

 

Τότε που η ψυχή σου πλημμύριζε χαρά και μόνο στην σκέψη.. και που ποτέ τελικά δεν τόλμησες...

 

Που δεν κατάφερες να ταξιδέψεις όσο περισσότερο γίνεται…

Τα ταξίδια είναι πολύ πιο εύκολα όσο είσαι νέος.. και χρήματα πολλά να μην έχεις υπάρχουν εναλλακτικές..αρκεί να θέλεις και τότε σίγουρα μπορείς.. Θα αναζητάς τα ταξίδια που ποτέ δεν έκανες και όλες αυτές τις στιγμές που δεν τους έδωσες το χώρο που απαιτούσαν..

Που δεν κατάφερες να εκτιμήσεις όσο έπρεπε τις μικρές, εκείνες όμορφες στιγμές…

Όλες εκείνες τις φορές που δεν κατάφερες μέσα στην γεμάτο τρέξιμο ζωή σου, να απολαύσεις την θέα ενός τοπίου, το άκουσμα ενός ωραίου τραγουδιού ή  ακόμα και το να χαλαρώσεις έστω και λίγο μόνος ή με καλή παρέα…

Που δεν πρόσεχες τον εαυτό σου όσο θα έπρεπε…

Το σώμα σου, την υγεία σου.. Ψυχική και σωματική.. Είναι βασικό να προσέχουμε τον εαυτό μας.. αν το καλοσκεφτείς με αυτόν θα μείνουμε.. αυτόν έχουμε..

Που παρέμεινες σε μια προβληματική σχέση…

Μια κακή σχέση είτε είναι ερωτική είτε φιλική θα πρέπει να αξιολογείτε αναλόγως και να αντιμετωπίζεται όπως χρειάζεται.. κάποιες φορές οι συναισθηματισμοί και η ασφάλεια της συνήθειας, δεν σε άφησαν να δεις πως ο κύκλος είχε κλείσει.

Που δεν τόλμησες να κάνεις νέα πράγματα…

Όπως το να πας αυθημερόν κάπου.. και όχι για δουλειά.. όπως σε μια συναυλία (εκτός)..

Που δεν παραιτήθηκες από μια απαίσια δουλειά…

Δεν λέω οι πληρωμένοι λογαριασμοί απαιτούν υποχωρήσεις.. Απλά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς το πρωί και να αναρωτιέσαι που πας.. 

Που σχεδόν ποτέ δεν άκουσες τις συμβουλές των γονιών και παππούδων σου…

Είναι σχεδόν εξοργιστικό να αναπολείς όσα σε ορμήνευαν να κάνεις ή να μην κάνεις και τελικά να κουτουλάς και μετά να βλέπεις πόσο δίκιο είχαν.. πάντα…

 

Που έλαβες υπόψη σου τα αβάσιμα και κακεντρεχή σχόλια κάποιων…

Τις φορές που έφερες βαρέως και που δεν ξεπέρασες όσο γρήγορα έπρεπε αυτό που άκουσες ή αυτό που σου συνέβη. Πολύς, και αδικαιολόγητα χαμένος χρόνος, για κάτι ή κάποιον που δεν τον άξιζε.

Που φοβήθηκες να πεις “Σ’ αγαπώ”…

Κάποια στιγμή μετά από χρόνια ίσως καταλάβεις πως αυτό δεν λέγεται για να σου επιστραφεί.. αλλά γιατί η αγάπη πρέπει απλά να εκδηλώνεται..

Που δεν κατάλαβες την ομορφιά που κρύβεις μέσα σου…

Οι φορές που αγχωνόσουν μέσα στο πρόγραμμα της μέρας, δεν σε άφηναν να δεις το πώς πραγματικά δείχνεις στους άλλους.. η εσωτερική ομορφιά που έχει κάποιος μέσα του τον κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος..είναι σπάνια αλλά υπάρχει…

Που σε ένοιαζε η γνώμη των άλλων και σταμάτησες να ακούς την δική σου…

Μην αφήσεις να σε κατακλύζουν άσχημα συναισθήματα και σκέψεις , επειδή σε ενδιαφέρει η κριτική και η αποδοχή ανθρώπων.. απλά σκέψου ότι μετά από καιρό όσους σε κρίνουν – κατακρίνουν, δεν θα τους εκτιμάς καθόλου και ούτε καν θα τους θυμάσαι..

Που δούλευες τόσες πολλές ώρες…

Κάποια στιγμή θα καταλήξεις στο συμπέρασμα πως ο χρόνος που άξιζαν οι αγαπημένοι σου, έπρεπε να ήταν περισσότερος από αυτόν που αφιέρωσες στο γραφείο.

Που άφησες το άγχος να σε κυριεύσει και να σε ορίσει…

Απλά σκέψου ότι δεν υπάρχει πιο κακός σύμβουλος από το άγχος και ότι όπως λέει και ένα τραγούδι.. : ”Most things I worry about never happen anyway”.

Γι αυτό σου λέω…

Ποτέ δεν είναι αργά..

Αρκεί να αρχίσεις να βλέπεις και να δρας…

Ξεκίνα λοιπόν.. τι περιμένεις;

Πριν περάσουν τα χρόνια και μετανιώνεις…!

 

 

Η Έλενα Καρβελά εργάζεται  σε μια ξενοδοχειακή εταιρεία management ως F&B Controller. «Αγαπώ την δουλειά μου πολύ, όπως και κάθε τι, που γεμίζει την ψυχή μου με τη χαρά της δημιουργίας και τη δύναμη της αισιοδοξίας για το αύριο..» Ένα εκτός των άλλων.. παιδί.. που αρνείται  πεισματικά να δεί πως  ο κόσμος γύρω του, διαφέρει κατά πολύ, από αυτό που του δίδαξαν οι παππούδες που το μεγάλωσαν. Όταν υπάρχει «θέμα», της αρέσει να περπατάει πολύ και να γράφει..

My Weakness Is That I Care Too Much!

Moto:  Να χαμογελάτε στα δύσκολα... τρομάζουν και το βάζουν στα πόδια..!

Facebook: elena karvela