Οι δικοί μας ξένοι… | Της Βάσως Μυρογιάννη‏

Μία ατάκα, ένα νεύμα, μια ματιά ουσίας και αυτόματα ο –μέχρι προ δευτερολέπτων- άγνωστος γίνεται… “δικός σου άνθρωπος”! “Σπάνιο” θα μου πεις… “Μοναδικό όταν συμβαίνει!” θα σου πω…

Αλλόκοτες διασταυρώσεις, σε φάσεις περίεργες, όταν όλα μέσα σου και έξω σου είναι μετέωρα… “Σκάνε”, λοιπόν, αυτοί οι τύποι –σαν από το πουθενά- και έτσι αρχίζεις να πιστεύεις στους “από μηχανής Θεούς”! Μία κουβέντα τους και ξεμπλοκάρει η σκέψη σου. Ένα χαμόγελό τους και φωτίζονται τα σκοτάδια σου. Και κάπου εκεί  σκέφτεσαι ότι… “τελικά τίποτα δεν χάθηκε ακόμα”. Τους κοιτάς και αναρωτιέσαι: “Μήπως βλέπεις όνειρο και ξυπνήσεις ξαφνικά; Είναι αληθινοί ή “ξεπήδησαν”από κάποιο παραμύθι;”.

…Νιώθεις ευγνωμοσύνη. Μεγάλο συναίσθημα! Ευγνωμοσύνη για αυτήν την αναπάντεχη γνωριμία. Ευγνωμοσύνη για αυτό το δυσεύρετο αλισβερίσι. Και συνειδητοποιείς… Σίγουρα και εσύ στο παρελθόν υπήρξες  ένας από αυτούς για κάποιον. Όταν είπες την κατάλληλη λέξη την κατάλληλη στιγμή. Όταν βρέθηκες στο σωστό σημείο την σωστή ώρα.

Έτσι, λοιπόν, συμβαίνει. Η χημεία δημιουργεί δυνατές ενώσεις και ιδιαίτερους δεσμούς. Και σαν να έχει το ατού του αλάνθαστου. Σαν να μην πέφτει ποτέ έξω… Ενώνει πάντα εκείνους που πρέπει να ενωθούν, εκείνους που πρέπει να αλληλεπιδράσουν. Εκείνους που δεν θα κουραστούν να βάλουν και το τελευταίο κομμάτι στο παζλ, εκείνους που θα προσθέσουν την πιο όμορφη πινελιά στον καμβά και εκείνους που θα συνθέσουν την πιο ξεχωριστή μελωδία γιατί έχουν μεράκι και ξέρουν να δίνουν και να δίνονται. Ξέρουν όμως και να παίρνουν ό,τι τους αξίζει. Όχι να αρπάζουν. Να κερδίζουν. Ειδοποιός η διαφορά.

Τους δικούς σου ξένους, τελικά, τους πετυχαίνεις στα πιο απίθανα μέρη… Και είναι και οι ίδιοι τόσο απίθανοι που δεν θα μπορούσες να φανταστείς ότι θα γίνουν “δικοί” σου! Και κάπως έτσι… ξεκινάει η μαγεία… Καλές συναντήσεις, λοιπόν!

 

H Βάσω Μυρογιάννη αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με παράλληλες σπουδές δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αnt1. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της το γράψιμο για εκείνη είναι η "ζωγραφική" της!

Γράφει και ονειρεύεται...

Just A Dreamer!!!