http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/tsalaga.32.rotatorgk-is-150.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/tsalaga.31.rotatorgk-is-150.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/tsalaga.29.covergk-is-150.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/rotator.grivagk-is-150.jpglink
0 1 2 3

«Art vs Crisis», της Άννας Τσαλάγκα

Η Αίθουσα Τέχνης "Πόρτα" (Porta Gallery/Kuzina Restaurant) Αδριανού 9 στο Θησείο (www.kuzina.gr), εγκαινίασε στις 29/05/13 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και κατασκευών, με τίτλο “Art vs Crisis”, η οποία θα διαρκέσει έως τις 13/10/13. Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση συνεργατών της διαδικτυακής γκαλερί DL FINE ARTS GALLERY της Δήμητρας Λιμνιάτη, η οποία έχει επιμεληθεί την έκθεση. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι ακόλουθοι: Αδριανός, Νατάσα Γκάνα, Βασίλης Πέρρος, Francesco Morretti, Μαριάννα Κατσουλίδη, Ηλίας Παπανικολάου, Ανδρέας Ψαράκος και Άννα Τσαλάγκα.

Το The Mach|neArt Press βρέθηκε εκεί, και σήμερα παρουσιάζουμε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό της έκθεσης.

Ο Ανδρέας Ψαράκος γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1958. Τα πρώτα μαθήματα στο σχέδιο και στη ζωγραφική τα έκανε στο εργαστήριο του Βρασίδα Βλαχόπουλου. Συνέχισε τις σπουδές του το 1978 έως το 1981 στη Σχολή Βακαλό με δασκάλους τους Βαγγέλη Δημητρέα και Γιάννη Βαλαβανίδη. Από το 1981 έως και το 1983 φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Γραφικών Τεχνών. Από το 2005 είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Σήμερα ζεί και εργάζεται στην Αθήνα και στο ενεργητικό του έχει δέκα ατομικές εκθέσεις.

Ο Francesco Morretti γεννήθηκε στην Πίζα το 1973. Είναι απόφοιτος του Καλλιτεχνικού Λυκείου της Λούκκα (1992) και αριστούχος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1997), με ειδίκευση στη ζωγραφική και διπλωματική εργασία πάνω στο έργο του Frank Stella. Ασχολείται με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική, τη χαρακτική, τη βίντεο-τέχνη, τις εγκαταστάσεις, τη γραφιστική και τη διαφήμιση. Συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες (Keith Haring, Marco Eberle) και έχει στο ενεργητικό του 9 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε 20 ομαδικές και σε πολλά φεστιβάλ, σε γκαλερί, μουσεία και εναλλακτικούς χώρους στην Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Δούλεψε επίσης ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων στην Ιταλία και την Ελβετία, ως σχεδιαστής φωτισμών και σκηνογράφος στο θέατρο και στον κινηματογράφο στην Ιταλία και ως επιμελητής εικαστικών εκθέσεων για λογαριασμό του Δήμου της Πίζας. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Ιταλία και την Ελβετία, σε ιδιωτικές συλλογές και στη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Μουσείου στο Ναύπλιο. Από τον Αύγουστο του 2005 ζει στο Ναύπλιο όπου διατηρεί και το εργαστήριό του (http://dlfinearts-francescomoretti.blogspot.gr/).

O Βασίλης Πέρρος σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) Αθήνας (1999-2005), στην κατεύθυνση ζωγραφικής, με καθηγητές τους Δ.Σακελλίoνα, Γ. Βαλαβανίδη και Μ. Μανουσάκη
(ζωγραφική), Γ. Ζιάκα (σκηνογραφία) και Τ. Σάλλα (διδακτική της τέχνης). Αποφοίτησε με άριστα (29/30) και προτάθηκε για υποτροφία το 2002, το 2003 και το 2004. Κέρδισε την υποτροφία της
Eurobank Private το 2005, ενώ το 2004 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 5η Διεθνή Συνάντηση Ακαδημιών Καλών Τεχνών της Μεσογείου στην Γένοβα. Το 2004, επίσης, απέσπασε το βραβείο της 3ης Bienalle φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της “The Nomads Gallery”. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://dlfinearts-vasilisperros.blogspot.gr/).

Ο Αδριανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητές τους Δημήτρη Μυταρά και Ζαχαρία Αρβανίτη. Αποφοίτησε με άριστα το 2004. Από το 2002 εως 2006 ασχολήθηκε με την προετοιμασία υποψηφίων για εισαγωγή στις Α.Σ.Κ.Τ. Από το 2007 μέχρι σήμερα διδάσκει Ελεύθερο Σχέδιο στον εκπαιδευτικό όμιλο Ακτο. Το 2010 Tιμήθηκε με διάκριση για το έργο "Instict" στην 4η Μπιεννάλε του Πεκίνου. Το 2011 απέσπασε έπαινο για το έργο του "Επιλογές" από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Κων. Ανδρέου».για τη συμμετοχή του στο 2ο εικαστικό διαγωνισμό, με θέμα: «Γυναίκα».Το 2012 επελέγει κατόπιν διαγωνισμού να συμμετάσχει στην εικαστική Ολυμπιάδα του Λονδίνου ( OLYMPIC FINE ARTS LONDON 2012 ,creative cities collection, Barbican Center, Λονδίνο) οπου και τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο (http://dlfineartsothers.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html).

 Η Άννα Τσαλάγκα Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980, όπου και μεγάλωσε. Έχοντας μεγάλη αγάπη για τη ζωγραφική, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) Αθήνας με καθηγητές τους ζωγράφους Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και Χρόνη Μπότσογλου (2000-2005). Παράλληλα, διδάχθηκε την τέχνη του ψηφιδωτού με καθηγήτρια την Δάφνη Αγγελίδου (2002-2003) και την τέχνη της χαρακτικής με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καζάκο (2003-2004). Από το 2005 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε μία ατομική έκθεση, καθώς και σε πληθώρα σημαντικών ομαδικών εκθέσεων. Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα (http://dlfinearts-others.blogspot.gr/2013/05/blog-post.html ).

Η Νατάσα Γκάνα γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Από το 1980 έως σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική. Ένας σημαντικός τομέας της δουλειάς της υπήρξε και η εφαρμογή της στο ύφασμα. Έργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2009 συνεργάζεται με την Kapopoulos Fine Arts και από το 2010 με το ίδρυμα Θεοχαράκη (http://dlfinearts-others.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html ).

Η Μαριάννα Κατσουλίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Το 2005 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με πτυχίο στη ζωγραφική και βαθμό άριστα 28/30 από το εργαστήριο του Τρ. Πατρασκίδη. Επέλεξε τα ειδικά μαθήματα Σκηνογραφία, Χαρακτική και Διδασκαλία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της προτάθηκε και για υποτροφία. Από το 2006 έως το 2008 φοίτησε στο 2ετές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εικαστικών Τεχνών Μ.Ε.Τ της Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητή τον Α. Χριστάκη από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2008 με βαθμό Άριστα 8,8/10. Έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ( http://dlfinearts-mariannakatsoulidi.blogspot.gr/ ).

Ο Ηλίας Παπανικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) της Αθήνας με δάσκαλο τον Νίκο Κεσσανλή. Παρουσίασε το έργο του σε ατομικές εκθέσεις (ARTIO, Ζουμπουλάκη, Titanium, Αστρολάβος, Μελάνυθρος, Cube), σε πληθώρα σημαντικών ομαδικών εκθέσεων (μεταξύ των οποίων ήταν η έκθεση The Crisis and Beyond στο Hellenic Centre του Λονδίνου) και σε δημοπρασίες. Έχει κάνει εικονογραφήσεις ποιητικών συλλογών, εξωφύλλων κ.α. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, όπως η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας, Α.Σ.Κ.Τ., Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, Μουσείο Κοπελούζου, Μουσείο Βορρέ, συλλογή Σωτήρη Φέλιου, συλλογή Λογοθέτη, συλλογή Δράκου, συλλογή Αμερικανού σκηνοθέτη Oliver Stone και πολλές άλλες συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ( http://dlfinearts-eliaspapanikolaou.blogspot.gr/ ).

«Σε μια εποχή που όλοι ασχολούνται με νούμερα και στατιστικές, εμείς αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την τέχνη πιστεύοντας πως είναι ο μόνος τρόπος ή πως είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους που έχει ο άνθρωπος για να αντέξει την «ασπρόμαυρη» καθημερινότητά του. Σας προτείνουμε, λοιπόν, μια ευχάριστη ξενάγηση στον κόσμο της τέχνης μέσα από τη διαδικτυακή γκαλερί μας με έργα από παλαιότερους και νεότερους δημιουργούς. Παρουσιάζουμε καλλιτέχνες για τους οποίους η τέχνη είναι υπόθεση ζωής, βαθιάς ανάγκης και λύτρωσης. Πιστεύουμε πως στόχος της τέχνης είναι να επικοινωνεί με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται άρα να είναι ευπρόσιτη».

Δήμητρα Λιμνιάτη DL FINE ARTS GALLERY

 DL FINE ARTS GALLERY online gallery: http://dlfineartsgallery.blogspot.gr/

Facebook page: http://www.facebook.com/DLFineArtsGallery?fref=ts

 

(© COPYRIGHT  PHOTOGRAPHY  ANNA  TSALAGKA  2013 / ALL RIGHTS  RESERVED.)

Είναι μία έκθεση που πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε, σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής με θέα την Ακρόπολη και τον ναό του Ηφαίστου, στην καρδιά της πόλης μας. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ http://dlfineartsgallery.blogspot.gr/p/blog-page_23.html .

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης ‘’Art vs Crisis” www.living-postcards.com the new face of Greece by Iliada-Evaggelia kothra.

 

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Πέμπτη, παρέα με τον ζωγράφο Νίκο Μόσχο.

 

www.annatsalagka.com

Facebook Page: Άννα Τσαλάγκα-Εικαστικός.