http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/tsalaga.32.rotatorgk-is-150.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/tsalaga.31.rotatorgk-is-150.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/tsalaga.29.covergk-is-150.jpglink
http://www.themachine.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/rotator.grivagk-is-150.jpglink
0 1 2 3

Ένας χαρούμενος Street Artist.. | Tης Άννας Τσαλάγκα

Ο Άγγελος Προεστόςγεννήθηκε στην Κυπρο το 1973, και σε ηλικία μόλις ενός έτους ήρθε στην Αθήνα, τη γενέτειρα πόλη της μητέρας του. Είναι ένας street artist διαφορετικός από τους άλλους... οι ζωγραφιές του παιχνιδιάρικες, γεμάτες έντονα χρώματα, σου δίνουν την αίσθηση ότι θα ζωντανέψουν από στιγμή σε στιγμή και θα ξεχυθούν στους δρόμους! Το The Mach|ne - Art Press τον συνάντησε και δείτε τι μας είπε..

“Mother's hug” (acrylic on canvas) 60cm x 40cm, 2012.

“I have an idea but...” (acrylic on silk) 90cm x 90cm, 2012.

«Ξεκίνησα να κάνω graffiti γύρω στα 1985 εμφανώς επηρεασμένος από τις ταινίες "Breakin" και "Beat Street” (ειδικά η δεύτερη). Το 1987 ο δάσκαλος των Τεχνικών στο σχολείο είδε "κάτι" σε ότι έφτιαχνα και έστειλε ένα έργο μου σε μια Biennale για νέους που γινόταν τότε σε μια πόλη της Ιαπωνίας την Kanagawa. Ένα βραβείο υπάρχει στον τοίχο μου που αποδεικνύει αυτήν την προσωπική διάκριση. 

“Victory” (wooden sculpture and acrylics) 100cm x 100cm, 2013.

Η καλλιτεχνική απαξίωση στην Ελλάδα για την τέχνη των δρόμων και η κοινωνική αντίληψη του “τι θα γίνεις άλλος ένας ξυπόλητος ζωγράφος;”, σε συνδυασμό με την έλλειψη πληροφόρησης με οδήγησε σε κλασσικές σπουδές και δη των οικονομικών/χρηματοοικονομικών.

“The Healer” (acrylic on canvas) 3x(70cm x100cm), 2013.

Το 1992 και εν μέσω σπουδών στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κερδίζω το πρώτο βραβείο (πλήρης υποτροφία) σε ένα διαγωνισμό για Ελεύθερο Σχέδιο, που είχε οργανώσει το Campus Arts & Sciences College του Ζηρίδη. Πήρα το βραβείο και δεν πήγα ποτέ.

“Nur” (acrylic on wood) 50cmx 50cm, 2013.

Ολοκληρωμένος Οικονομολόγος το 2008 αφήνω συνειδητά πίσω μου μια 10ετή επιφανή καριέρα στελέχους (έχοντας ήδη περάσει από καίριες θέσεις σε κάποιους από τους δυσκολότερους τομείς των επιχειρήσεων), μπουχτισμένος πια από τη κάκιστη νεοελληνική νοοτροπία που κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς.

Some illustrations 2011.

Αναζητώ και καταφέρνω να διδάξω (σε ένα κολέγιο) σαν ωρομίσθιος εποχιακός καθηγητής Οικονομικών. 4 χρόνια χρειάστηκαν για να αποβάλω από μέσα μου όλη αυτή την σαπίλα που είχε ποτίσει την Επιστήμη μου. Το 2011 εγκαταλείπω τα πάντα και μπαίνω  - με πλήρη επίγνωση της κατάστασης – στην απομόνωση του σπιτιού μου. Δεν υπήρχε πλάνο. Δεν υπήρχε σχέδιο. Κανένας δεν με περίμενε «πουθενά». Δεν με ένοιαζε όμως.

Some illustrations 2012.

Ήταν αυτό που πάντα έλεγα στους φοιτητές μου να κάνουν. Να βρουν αυτό που πραγματικά αγαπάνε και να πέσουν πάνω του. Σαν να μην υπάρχει αύριο. Να γίνουν το όνειρο τους. Και για αυτούς όφειλα στον εαυτό μου να «φύγω» πρώτος. Τι νόημα και ηθική έχει να διδάσκεις όταν ο διδάσκων δεν τα εφαρμόζει ο ίδιος.. ;Και είναι μέσα από τους φοιτητές μου που βρήκα τη δύναμη να στηρίξω πια τον εαυτό μου να κάνω αυτό που πάντοτε ονειρευόμουν. Να φέρω την τέχνη μου στο σημείο που πάντα ήθελα  και ήμουν εγώ. Και να κάνω μόνο αυτό.  Η οποία και επίσημα το 2013 καταφέρνει και για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό.

“The One” 2013.

Ιούλιος 2013: Σε 10ώρες non-stop ολοκληρώνω το μεγαλύτερο street painting στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας. 40 και κάτι τετραγωνικά, μόνο πινέλα. Με την επίσημη άδεια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου “σηκώνω” το The One

“An Angel SINgs” 2013.

Exhibited artwork 2013.

Οκτώβριος 2013: Στην el.marnerigalerie (www.elenimarneri.com)  η πρώτη μου ατομική έκθεση με τίτλο “An Angel SINgs”. 20+ έργα με ακρυλικά πάνω σε χαρτί μέχρι plexiglass. Mε εφαλτήριο το πρώτο poster που έφτιαξα το 1990 και με κατάληξη στην προσωπική μου “αφιέρωση” σε ένα καρτουνίστα της δεκαετίας του 80 που ακούσια έχει γίνει από τότε “νονός” μου. Τον Mordillo.

Exhibited artwork 2013.

Νοέμβριος 2013: Στο χώρο τέχνης Underground στη Χρήστου Λαδά (Πλ. Καρύτση), έρχεται και η δεύτερη ατομική έκθεση με τίτλο “Connecting the Dots”. 25 ψηφιακές δημιουργίες.

Some illustations 2013.

Δουλεύω χωρίς ρολόι. Με πολύ προσωπικό διάβασμα και αγάπη για αυτό που κάνω, αυτό που είμαι, πειραματίζομαι συνέχεια σπρώχνοντας τον εαυτό μου να δοκιμάζει υλικά. Σημειώνω και παρατηρώ. Και συνεχίζω. Παραμένω αυτοδίδακτος. Η τεχνική μου βασίζεται στη μουσική και στο χρώμα. Αυτά θα βγάλουν έξω την εικόνα που έχω μέσα μου. Δεν κάνω προσχέδια. Εικονογραφώ συναισθήματα που ο ίδιος έχω ζήσει και ζω. Μέσα στις επιχειρήσεις , τις σχέσεις την κοινωνία. Αυτή είναι η αστική μου  (urban) πραγματικότητα. Και αυτή βγάζω έξω με τον δικό μου τρόπο».

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Άγγελο Προεστό. Περισσότερες δημιουργίες του μπορείτε να δείτε στο προσωπικό του website: www.angelosproestos.com καθώς και στη f/b page: Proestilo.

Ραντεβού ξανά την επόμενη Πέμπτη.. μείνετε συντονισμένοι!!!

«Αισθάνομαι τυχερή που ζω τον έρωτα της δημιουργίας, που νιώθω σφόδρα μερακλωμένη σε κάθε μου αξιοευλόγητη στιγμή! Τυχερή που μου αποκαλύπτεται η αλήθεια και την μετατρέπω σε επιτέλεση, τυχερή γιατί μπορώ να φθάσω με την αυτοέκφραση μου σε ολοκληρωτικό πνευματικό οργασμό!».

 Αθηνά Λατινοπούλου

 

 

Facebook Page: Άννα Τσαλάγκα-Εικαστικός.

Διαβάστε επίσης | Fine Arts

25-07-2013
«Ακολουθώντας τους Απάτσι ίσως σε συναντήσω πάλι..», της Άννας Τσαλάγκα
«Ακολουθώντας τους Απάτσι ίσως σε συναντήσω πάλι..», της Άννας Τσαλάγκα
11-04-2013
Μία Ελληνίδα στη Φλωρεντία. | Της Άννας Τσαλάγκα
Μία Ελληνίδα στη Φλωρεντία. | Της Άννας Τσαλάγκα
26-12-2013
The Theatre of Dreams. | Tης Άννας Τσαλάγκα
The Theatre of Dreams. | Tης  Άννας Τσαλάγκα
06-06-2013
Ε(κ)σωτερικά | Tης Άννας Τσαλάγκα
Ε(κ)σωτερικά | Tης Άννας Τσαλάγκα
16-05-2013
Μια ιστορία | Tης Άννας Τσαλάγκα
Μια ιστορία | Tης Άννας Τσαλάγκα