Ο βάτραχος πρίγκιπας. | Της Ταρασίας Γεωργιάδου

Κάπου ανάμεσα στα παραμύθια και στην πραγματικότητα εμφανίστηκε και ο δικός μου βάτραχος. Πηγή έμπνευσης. 

Ποτέ μου δεν κράτησα φίλους, μάλλον γιατί δεν άντεχα να αναλώνομαι και να κοροϊδεύω τον εαυτό μου πως και αυτή θα είναι άλλη μια φιλία που θα κρατήσει για πάντα. Για πάντα!!! Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Τίποτα δεν είναι δικό μας. Ζεις με ένα «πάντα». Θα σ αγαπώ για πάντα, θα είμαι μαζί σου για πάντα. Έλα τώρα!!!! Όλα αλλάζουν….. Και μαζί μ αυτά και μεις.

Μέχρι να ρθει η στιγμή που θες να ακουμπήσεις σε έναν ώμο, να μιλήσεις να ξεσπάσεις να ουρλιάξεις να κλάψεις. Να μοιραστείς και να αδειάσεις. Να απλωθείς και να στεγνώσεις. Κοιτάς γύρω σου και βλέπεις ότι δεν έχεις κανέναν. Κανέναν. Άλλωστε δεν περίμενες και κανέναν. Έκανες ήδη τις επιλογές σου.

Ώσπου αναπάντεχα συναντάς έναν βάτραχο. Λίγο νερό βάλτου και λίγο φεγγαράκι για να αρχίσει το κόασμα του….. Έχεις πάρει το σήμα να ξεκινήσεις. Και λες δεν με νοιάζει το πάντα, θέλω το τώρα. Και όσο κρατήσει το κόασμα του, ανοίγεις την ψυχή σου….

Θέλει δύναμη να το κάνεις. Δεν ξέρεις, δεν έχεις τον τρόπο. Έχεις ξεχάσει να μιλάς σ ανθρώπους για σένα. Πως γίνεται; Πως ξεκινάς; Δεν με βλέπεις στα μάτια αλλά μ’   ακούς,  το ξέρω. Πάντα μ ακούς.  Όσο αντέχουμε και μέχρι να ξημερώσει εκεί θα είσαι να μ ακούς. Ακόμα και τα γλυκά ανοιξιάτικα απογεύματα που θα ρθουν εσύ θα σαι εκεί. Μεταμόρφωσες και εμένα,  με έκανες να νιώσω και να αφεθώ.

Γιατί εσύ έπαψες να είσαι βάτραχος πια και έγινες πρίγκιπας.

Γιατί δεν χρειάστηκε κανένα φιλί μεταξύ μας……

 

Η Ταρασία Γεωργιάδου πάντα είχε ένα θέμα με το μικρό της όνομα. "Ελάχιστοι το συγκρατούσανε. Ζω στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Μ αρέσει να γράφω και να μεγαλώνω μαζί με τη κόρη μου. Από φέτος και φοιτήτρια  στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο."

 

Facebook Sitsa Georgiadou