«Τα πάντα είναι αντιθέσεις..» | Tης Άννας Τσαλάγκα

Η Εύη Μαθιουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) Αθήνας (1998-2004) με καθηγητές τους Ρένα Παπασπύρου, Γιάννη Βαλαβανίδη και Μιχάλη Μανουσάκη (ζωγραφική) και Γιώργο Ζιάκα (σκηνογραφία). Το 2003 κέρδισε την υποτροφία του Ι.Κ.Υ, έχει ασχοληθεί με την τοιχογραφία σε ξενοδοχεία και ξενώνες στην Ελλάδα και έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα έχουμε τη χαρά να την φιλοξενούμε στο The Mach|ne - Art Press..

 

 

«Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγράφιζα, ήταν για μένα ο τρόπος έκφρασης μου και διαφυγής μου από την πραγματικότητα. Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού κατάλαβαν οι δικοί μου πως η ζωγραφική ήταν ο προορισμός μου κι ότι αυτό θα ακολουθούσα και με στήριξαν πολύ στο δρόμο που διάλεξα, βοηθώντας με τον δικό τους τρόπο να πραγματοποιήσω το όνειρό μου αυτό.

Στα 15 μου πήγα σε φροντιστήριο σχεδίου για την προετοιμασία μου στη Σχολή Καλών Τεχνών όπου μπήκα 2 χρόνια μετα και μπόρεσα να συνεχίσω τον καλλιτεχνικό μου δρόμο.Τα πάντα είναι αντιθέσεις. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει ισορροπία. Αν χαλάσει η αρμονία των αντιθέσεων δεν υπάρχει τίποτα. Χρώματα έντονα, ζωηρά, διαυγή, το καθένα με τη δική του δυναμική, βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση. Σχήματα σαφή, αιχμηρά και ταυτόχρονα αυστηρά κάποιες φορές διεκδικούν την κατοχή του χώρου, επιβάλλονται με τον όγκο και τα όρια τους δημιουργώντας αντιθέσεις.

Κυκλοτερείς φόρμες, στρόβιλοι και έλικες εισβάλλουν δυναμικά στο χώρο και παίζουν με το ακαθόριστο φως που βρίσκεται εκεί για να υπενθυμίσει τη "στιγμή". Αμέτρητες σκέψεις, έντονα συναισθήματα, φόβοι, αναμνήσεις και βιώματα απεικονίζονται στους πίνακές μου σαν μια στιγμή, μια εικόνα, μια πνοή στον σύμπαντα κόσμο.

Σαν όνειρα οι δυναμικές στιγμές βρίσκοντται εκεί για να μας υπενθυμίσουν κατι που ξεχάστηκε, δημιουργώντας ποικίλα συναισθήματα στο θεατή, σε ένα σύμπαν γεμάτο αντιθέσεις».

 

Ατομικές εκθέσεις:

2004 "Καθρεφτίζοντας Όνειρα Αντιθέσεων" Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Αθήνα.

2010 "Αντιθέσεις " Κολλέγιο Αθηνών Ψυχικού, Αθήνα.

 

Ομαδικές εκθέσεις (επιλεγμένες):

1999 Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής – Γλυπτικής 22 νέων Καλλιτεχνών στη γκαλερί “Artibus” στο Χαλάνδρι

2001 Συμμετοχή σε έκθεση Ζωγραφικής στο Ηράκλειο Κρήτης, υπό την αιγίδα του ξενοδοχείου «MARIS»

2003 Έκθεση των τελειοφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

2003-2004 Ετήσια έκθεση “ Christmas - Selections ” στο ξενοδοχείο «ΑTHENS PLAZA » στο Σύνταγμα

2005 Έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών από το εργαστήριο του Ιωάννη Βαλαβανίδη στην ΕΠΑΣΚΤ στην Πλάκα

2007 Συμμετοχή σε Έκθεση Ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη του Αγίου Νικολάου Κρήτης υπό την αιγίδα της Τοπικής Νομαρχίας με θέμα: «Αρχαία Ελλάδα και Έρωτας ». Δημοσίευση σε τοπικές εφημερίδες

2008 Συμμετοχή στην ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής «RENDEZ-VOUS DES ARTS 04-07.12.2008», που διοργανώθηκε στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού από την General Bazaar.

2009 Συμμετοχή στην μεγάλη ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής «Η Ανθρώπινη Μορφή στην Τέχνη», που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι τον Δεκέμβριο του 2009.

2012 Συμμετοχή στην ομαδική Έκθεση Τέχνης «Affordable Art Fair Seattle» στο Σηάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (11 Αυγούστου 2012)

2013 Συμμετοχή στην ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής στο JK Βar-Restaurant στο Κολωνάκι (28 Ιανουαρίου 2013)

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Εύη Μαθιουδάκη και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο! Για όποιον ενδιαφέρεται για το έργο της μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της μέσω e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Την επόμενη Πέμπτη μία ανατρεπτική ζωγράφος θα βρίσκεται εδώ για να μας συνεπάρει ..

«Η τέχνη είναι ο Ελεύθερος Χώρος μας. Το Πεδίο που μας επιτρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματά μας και να αντιμετωπίζουμε τους χειρότερους εφιάλτες...».  Έλλη Γρίβα

Facebook Page: Άννα Τσαλάγκα-Εικαστικός.