«Επικοινωνία».. Ώρα μηδέν..! | Της Έλενας Καρβελά

Η επικοινωνία στις μέρες μας είναι το Α και το Ω..

Είναι σημαντική και απαραίτητη  για κάθε είδους σχέση, είτε είναι επαγγελματική, είτε φιλική, είτε ερωτική.. είτε είναι οποιαδήποτε σχέση..

Σημαντικά δεν είναι μονάχα όσα λες, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τα εκφράζεις..! 

Ως γνωστών, οι άνθρωποι μεταξύ τους διαφέρουν..

Άλλα τα ερεθίσματα που είχε ο καθένας μας από παιδί, ο τρόπος που τον μεγάλωσαν.. ακόμη και αυτό το «έρμο» γονίδιο, παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο στο χαρακτήρα μας και στον τρόπο με τον οποίο αφενός αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας αλλά και μέσα μας.. και αφετέρου στον τρόπο με τον οποίο εκφραζόμαστε και επικοινωνούμε..!

Κάθε είδους επικοινωνία, θα πρέπει να αναπτύσσετε με θετική διάθεση..!

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, καθορίζει και τον τρόπο που ενεργούμε και ο τρόπος που ενεργούμε, καθορίζει τον τρόπο που οι άλλοι αντιδρούν προς εμάς.. είναι αναπόσπαστοι κρίκοι μιας αλυσίδας που χωρίς τον έναν από τους κρίκους, δεν υφίσταται  αλυσίδα..πόσο μάλλον υγιής σχέση..

Και έχουμε ανάγκη για υγιείς σχέσεις στη ζωή μας..!

Σε κάθε μορφή επικοινωνίας λοιπόν, πρέπει να διαθέτουμε υπομονή και να μάθουμε να ακούμε.. όχι με τα αυτιά μας.. αλλά με την ψυχή μας..!

Κάπου διάβασα ότι θα πρέπει :

«Να φέρεσαι σε όποιον συναντάς, φίλο ή εχθρό, αγαπημένο σου πρόσωπο ή άγνωστο, σαν να πρόκειται να πεθάνει τα μεσάνυχτα. Δίνε σε κάθε άτομο, όσο ασήμαντη κι αν είναι η επαφή σας, όλη τη φροντίδα, την καλοσύνη, την κατανόηση και την αγάπη που μπορείς, και κάνε αυτό χωρίς καμιά σκέψη ανταμοιβής».

Μονάχα το μέλλον είναι ικανό να καταδείξει αν «επενδύσαμε» σωστά για να αναβαθμίσουμε την ικανότητα της επικοινωνίας μας αλλά και κατ’ επέκταση και εμάς τους ίδιους..

Και φυσικά δεν λέω να «υπομένεις» σαν άλλος οσιομάρτυρας την απαράδεκτη συμπεριφορά ανθρώπων που δεν αξίζει καν να τους ακούσεις, πόσο μάλλον να τους απαντήσεις..   

Για τις σχέσεις λοιπόν,  ζωτικής σημασίας είναι, η ύπαρξη ουσιαστικής επικοινωνίας..!

Όταν λοιπόν νιώθεις πως η κούραση της καθημερινότητας αλλά κ οι δυσκολίες  που είχες μέσα σε μια πολύ απαιτητική μέρα,  είναι ικανά να σου στερήσουν την ικανότητα της σωστής επικοινωνίας, είναι καλύτερα να δώσεις σε σένα και στον άλλο τον χρόνο που πρέπει πριν απαντήσεις..

 

Υπάρχει όμως μια παγίδα εδώ..

Είναι σαν να ακροβατείς, ανάμεσα σε αυτά που λες και σε όσα δεν λες..

Κι αυτό δουλειά θέλει..

Πρέπει ο καθένας να αντιμετωπίσει αυτή τη διαδικασία όχι ως αγώνα δύναμης και δρόμου (για το ποιού η  άποψη θα  υπερισχύσει, ή για το ποιος θα κερδίσει λέγοντας την τελευταία κουβέντα..)  αλλά ως διαδικασία  έκφρασης και αμοιβαίας κατανόησης, με όφελος και για τις δύο πλευρές..

Την  σωστή επικοινωνία..!

Τόσο σημαντική μα και τόσο δυσπρόσιτη...

Μας διδάσκει πολλά..

Για μας..

Και για τους άλλους..

 

 

Η Έλενα Καρβελά εργάζεται  σε μια ξενοδοχειακή εταιρεία management ως F&B Controller. «Αγαπώ την δουλειά μου πολύ, όπως και κάθε τι, που γεμίζει την ψυχή μου με τη χαρά της δημιουργίας και τη δύναμη της αισιοδοξίας για το αύριο..» Ένα εκτός των άλλων.. παιδί.. που αρνείται  πεισματικά να δεί πως  ο κόσμος γύρω του, διαφέρει κατά πολύ, από αυτό που του δίδαξαν οι παππούδες που το μεγάλωσαν. Όταν υπάρχει «θέμα», της αρέσει να περπατάει πολύ και να γράφει..

My Weakness Is That I Care Too Much!

Moto:  Να χαμογελάτε στα δύσκολα... τρομάζουν και το βάζουν στα πόδια..!

Facebook: elena karvela