Συρταριέρα... Αρχειοθέτησης! | Της Έλενας Καρβελά

Στη ζωή όλων μας, έχει τύχει αρκετές φορές (σίγουρα πολύ περισσότερες από δύο..), να θυμηθούμε κάτι που μας συνέβη στο παρελθόν (κοντινό ή μακρινό.. δεν έχει σημασία..) και να μας χαλάσει τη διάθεση κάνοντας μας να αισθανθούμε το λιγότερο βλάκες με περικεφαλαία (για να μην πω τίποτα χειρότερο..).

Προσωπικά χρησιμοποιώ τη λέξη ΜΠΟΥΦΟΣ..!

Και κάπου εδώ ακούγεται να μου λες: -Μα καλά και γιατί να συμβαίνει αυτό..;;;

Γιατί πολύ απλά αυτή είναι η φύση των ανθρώπων.. είμαστε όντα με συνείδηση (οι περισσότεροι.. εύχομαι κ ελπίζω..) και έχουμε την τάση να θυμόμαστε.. και δυστυχώς κάποιοι από μας… και γεγονότα που συνέβησαν στο μακρινό παρελθόν..

Το «κακό» όμως δεν είναι μονάχα αυτό.. ως γνωστόν.. «ενός κακού μύρια έπονται..»..

Το «κακό» είναι ότι τείνουμε να θυμόμαστε τα δυσάρεστα..

Εκείνα που μας πλήγωσαν βαθιά.. που μας στεναχώρησαν σε σημείο που να κλάψουμε πικρά.. (ή αλμυρά ..τέλος πάντων αφού πρόκειται για δάκρυα..) και που μας έκαναν να αισθανθούμε ΜΠΟΥΦΟΙ..!!! (και όπως βλέπεις όχι με το αρχικό «Μ» μονάχα με κεφαλαία ..αλλά όλο...).

Τώρα κάπου εδώ εμφανίζεται το γνωστό ρητό: « υπάρχουν και χειρότερα» ή « ουδέν κακό αμιγές καλού» και άλλα τέτοια σοφίσματα που δυστυχώς ο απανταχού ΜΠΟΥΦΟΣ την δύσκολη ώρα της βουτιάς του μυαλού στα δυσάρεστα συμβάντα της ζωής του που βρίσκονται σκόρπια μέσα στο κεφάλι του, όχι απλώς δεν τα αναγνωρίζει, αλλά αυτόματα ξεχνά και μάλιστα τείνει να παραμερίζει και τα καλά! Γιατί μη μου πεις ότι δεν υπάρχουν και καλά..

Ακόμα και μέσα στα άσχημα θα βρεις καλά ..και πολλά!

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να ψάξεις λίγο πιο προσεκτικά μονάχα και να μάθεις να συγχωρείς τον εαυτό σου για τα λάθη..

Τις «λάθος» επιλογές..

Τα «λάθος» λόγια..

Τις «λάθος» πράξεις..

Κι αν το χάος των «λάθος» πραγμάτων μέσα στο κεφάλι σου σε κάνει να νιώθεις ανήμπορος να δεις και να ξεκαθαρίσεις με το μέσα σου και φυσικά κατ’ επέκταση με τους γύρω σου.. .σταμάτα από ΜΠΟΥΦΟΣ να τείνεις να γίνεις ο γνωστός αυτοματιγόμενος ΜΠΟΥΦΟΣ ή ακόμη χειρότερα ο γνωστός σε όλους κλαψιάρης και φοβητσιάρης ΜΠΟΥΦΟΣ που τελικά θα μεταλλαχτεί σε ΧΑΝΟ.. αφήνοντας την ίδια τη ζωή να τον προσπερνά από φόβο μην και ξανανιώσει ΜΠΟΥΦΟΣ ξανά..

Μεταξύ μας δεν είναι ο χαρακτηρισμός που μας ενοχλεί..  άσε που αν είσαι τέτοιος (ΜΠΟΥΦΟΣ..), τέτοιος θα παραμείνεις ..τις μεταλλάξεις λίγο πρόσεχε...

Στο κάτω κάτω τι κακό έχει ένας ΜΠΟΥΦΟΣ...;;;

Αυτό λοιπόν που πραγματικά μας βάζει σε σκέψεις και μας στερεί την τόλμη.. είναι ο φόβος μην κάνουμε «λάθος» ξανά...

Με ότι αυτό συνεπάγεται..

Αν θες λοιπόν να παραμερίσεις όσα βρίσκονται εκεί (ναι.. το κεφάλι σου εννοώ..) το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις μια συρταριέρα αρχειοθέτησης...!

Βάλε τα πράγματα σε μία σειρά ανά κατηγορία και τοποθέτησέ τα σε «συρτάρια»..

Για να γίνει αυτό σημαίνει ότι : 1) τα αντιμετώπισες για να καταφέρεις να τα αρχειοθετήσεις και 2) ότι είσαι σε θέση να γνωρίζεις τα χειρότερα αφού τα βάζεις χωριστά..( είπαμε ανά κατηγορία..). ο καθένας βέβαια μπορεί να αρχειοθετήσει όπως τον εξυπηρετεί.. Υπάρχουν άνθρωποι που στο γραφείο τους επικρατεί μπάχαλο και που όμως αν τους ζητήσεις κάτι το βρίσκουν αμέσως.. δεν λειτουργούμε όλοι το ίδιο.. αρκεί και μόνο όμως να λειτουργούμε.. το δικό μου πάντως (σαν γνήσιο controll freak..) είναι τρομερά οργανωμένο σε εκνευριστικό σημείο και το κάθε τι έχει τη θέση του στο χώρο...

Αυτό χρειάζεσαι..!

Χώρο στο κεφάλι σου για να ανασάνεις..!

Χώρο για να δεις και τα όμορφα.. να τα χαζέψεις και να χαμογελάσεις..!

Από ένα τυχαίο περιστατικό που συνέβη στο δρόμο.. μέχρι κάποια θύμηση του παρελθόντος.. όπως μια ζαβολιά που έκανες παιδί, και που ναι παραδέξου του, ακόμα γελάς...

Η συρταριέρα σου όμως δεν σου εξασφαλίζει μονάχα χώρο για όλα τα παραπάνω...

Μα και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό..

Τί ;

Τη δύναμη να μπορείς να επιλέγεις το πότε και σε ποια περίσταση θα χρειαστεί να ανασύρεις από το εκάστοτε συρτάρι, εκείνο το λάθος που τώρα πια μόνο βοηθητικά θα λειτουργήσει.. τι δεν με πιστεύεις.. μια δοκιμή θα σε πείσει.. κάντο και θα δεις..!

Ανασύροντας κάθε φορά το πάθημα που έγινε μάθημα.. αυτό αυτομάτως θα σε προστατεύει από άλλα καινούρια και καμιά φορά μεγαλύτερα..

Αυτή τη φορά θα έρχονται στη μνήμη για να σε βοηθήσουν και να σε προστατέψουν..

Πίστεψε το και θα γίνει..

Μπορείς..!

 

Η Έλενα Καρβελά εργάζεται  σε μια ξενοδοχειακή εταιρεία management ως F&B Controller. «Αγαπώ την δουλειά μου πολύ, όπως και κάθε τι, που γεμίζει την ψυχή μου με τη χαρά της δημιουργίας και τη δύναμη της αισιοδοξίας για το αύριο..» Ένα εκτός των άλλων.. παιδί.. που αρνείται  πεισματικά να δεί πως  ο κόσμος γύρω του, διαφέρει κατά πολύ, από αυτό που του δίδαξαν οι παππούδες που το μεγάλωσαν. Όταν υπάρχει «θέμα», της αρέσει να περπατάει πολύ και να γράφει..

My Weakness Is That I Care Too Much!

Moto:  Να χαμογελάτε στα δύσκολα... τρομάζουν και το βάζουν στα πόδια..!

Facebook: elena karvela