Like a… «duck face» | Της Βούλας Λαμπρικίδου

Μπαίνεις στο σπίτι, έπειτα από μία γεμάτη και κουραστική μέρα. Κάνεις ένα καυτό ντουζάκι, βάζεις τα πιτζαμάκια σου (τι γλυκό…) και αράζεις στον καναπέ σου (σαν στραβοχυμένος λουκουμάς), για να χαλαρώσεις. Ανοίγεις τον υπολογιστή, συνδέεσαι στο ιντερνέτ και αμέσως μετά, μπαίνεις στα siteκοινωνικής δικτύωσης (μεταξύ μας, μεγάλες κουτσομπόλες, αλλά, είναι η συνήθεια που μισούμε ν’ αγαπάμε), για σερφάρισμα και καλά… (κουτσομπολιό είπαμε λέγεται). Γίνεται η σύνδεση και αυτό που αντικρίζεις, σε κάνει ν’ αναρωτιέσαι: Γιατί κουκλίτσα μου;!

 

Γιατί κουκλίτσα μου, ποζάρεις στον φακό, σαν μια όμορφη - περιποιημένη «πάπια»;! Γιατί συνοφρυώνεις, τα έντονα βαμμένα χείλη σου (που σου δίνουν την εντύπωση ότι, αν πατήσεις πάνω με τον κέρσορα, θα κάνουν «πα, πα») και ποζάρεις με περίσσια χάρη, για μια φωτογραφία; Είναι η νέα τάση της μόδας και εσύ έχεις μείνει πίσω; Είναι κάτι, που κάνει τις γυναίκες να δείχνουν ομορφότερες ή μήπως, πιο ελκυστικές και θηλυκές; Και αν ναι, γιατί εσύ δεν μπορείς να διακρίνεις τίποτα απ’ όλα αυτά, παρά μόνο, δύο συνοφρυωμένα χείλη;

 

Πως προέκυψε κάτι τέτοιο; Έγινε κατά λάθος κάποια μέρα και “πέτυχε” ή ξεπατικώθηκε από αστεία γκριμάτσα, μοντέλου της VictoriaSecret; Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι, το λεγόμενο «duckface», ουδέ μία σχέση έχει με αυτό που θεωρείται… σέξι.

 

Και όμως, τσουπ και από το πουθενά… «παπιο-φάτσες» παντού και φυσικά, σε μία πανδαισία χρωμάτων, σύμφωνα με το τι επιβάλλουν κάθε φορά, η νέες τάσεις της μόδας στα κραγιόν! Στις καφετέριες, στα νυχτερινά μαγαζιά, στα λεωφορεία, στα σχολεία, στα πάρκα, στις τουαλέτες και όπου αλλού μπορεί να βάλει ο νους σου (που δεν μπορεί, γιατί η γκάμα είναι τεράστια), προκειμένου να τραβηχτεί, η πιο θηλυκή (κατά τ’ άλλα) φωτογραφία.

 

Ω Θεέ, τι συμβαίνει; Τελικά, μήπως πραγματικά, μας ψεκάζουν και αυτά είναι τα πρώτα σημάδια;! Και μετά τι; Θα ποστάρουν και τ’ αρσενικά φωτογραφίες, εμπνευσμένες από το ζωικό βασίλειο; Άλλοτε, σαν τον «Βασιλιά των λιονταριών», με γκριμάτσα… γκρρρ, κοιτάξτε πόσο άγριος είμαι (καλέ, τι brutalαγόρι) ή με βλέμμα πονηρού πάνθηρα, έτοιμου να ορμήσει στο θήραμα του… και πάει λέγοντας;

 

Έπειτα, τα χέρια σου αυτονομούνται και αναλαμβάνουν δράση, σχολιάζοντας αυτό που γεμάτα απορία, έχουν μόλις, αντικρίσει τα μάτια σου… «Θα μου εξηγήσει κανείς, γιατί όλες κάνετε τα χείλη σας, σαν πάπια»;! Απάντηση εννοείται, καμία! Έως ότου  λοιπόν, τα “ζαρωμένα χείλη”, φύγουν από την μόδα και κάτι άλλο, ίσως πιο πρωτότυπο, υιοθετηθεί από το ωραίο φύλο…  Getusetoit!   

 

Αν πάλι, κάποια μέρα ξαφνικά, δεις σε φωτογραφία την μητέρα σου στην ίδια κατάσταση… να είσαι σίγουρος ότι, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ!

 

 

Η Βούλα Λαμπρικίδου κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Το 2009 τελείωσε αθλητική δημοσιογραφία και εώς το 2010, εργάστηκε ως συντάκτρια αθλητικών ειδήσεων σε δυο αθλητικά site, το ένα εκ το οποίων ήταν το sport fm Αθηνών. Παράλληλα, ήταν και παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων, σε τοπικό κανάλι της Αθήνας.

 

https://www.facebook.com/evi.lamprikidou