Ποιός κρύβεται από πίσω; | Της Αντιγόνης Παφίλη

Θα μπορούσε να είναι ένα αποκλειστικά ελληνικό ερώτημα. Ή μάλλον είναι ένα αποκλειστικά ελληνικό ερώτημα.

Το οποίο βέβαια έχει τόσες απαντήσεις, όσοι είναι αυτοί που το απαντούν. Και μάλιστα όλες οι απαντήσεις  είναι στοιχειοθετημένες με επιχειρήματα, που κάθε άλλο, παρά έωλα τα λες.

Είναι το ερώτημα που υπάρχει πίσω από όλα… και συνήθως πίσω απ’ όλα κρύβεται κάτι σκοτεινό και άσχημο. Αλλιώς γιατί να κρύβεται; Έτσι δεν λένε;

Πίσω από το Machine δεν κρύβεται κάτι, αλλά εμφανίζεται η αγάπη για δημιουργία, η όρεξη για δουλειά και η διαφορετική αισθητική. Αυτή μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι.

Σίγουρα όμως δεν έρχεται για να σε καθοδηγήσει, να σε σχολιάσει και να σε κατατάξει. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι εδώ, ακόμη και αν είστε από αυτούς που έχετε φθάσει τα 30 και δεν έχετε κάνει τίποτα από τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τα 40.

Πολιτισμός, πρόσωπα, συναντήσεις, μουσική, σινεμά, μόδα, ταξίδια, ατζέντα και πολλές, πολλές φωτογραφίες με την ματιά του καλλιτέχνη, όχι του δημοσιογράφου, που διαλέγει αυτός τι θα πουλήσει. Στη Μηχανή διαλέγουν οι καλλιτέχνες. Και αυτό είναι φανερό. Αν αφήσεις ελεύθερο τον καλλιτέχνη που «κρύβεις» μέσα σου, θα το διακρίνεις.

Μέσα σε μια πραγματικότητα, που σου «απαγορεύει» την επιχειρηματικότητα, πάμε κόντρα και εκδίδουμε  τη δική μας μηνιαία εφημερίδα. Και θυμόμαστε πως είναι οι κανονικές δουλειές, αυτές που χάνονται σιγά σιγά.

Δεν είναι εύκολο, καθόλου θα έλεγα, αλλά αυτή είναι και η γοητεία. Και να ‘μαστε εδώ με το πρώτο μας τεύχος στα χέρια σου.  «Ανοιχτοί» στην κρίση σου. Θα μας βρίσκεις σε χώρους Τέχνης και Πολιτισμού, εκεί που ανήκουμε δηλαδή… Θα διαδιδόμαστε από χέρι σε χέρι και από στόμα σε στόμα..

Το Machine είναι ελευθερία… Τίποτα άλλο..

Καλό καλοκαίρι και καλή απόλαυση!

 

Υ.Γ. Διάβασε με και κράτησε με… Αν δεν σου αρέσω τότε ανακύκλωσε με..

Φωτογραφία : Χριστίνα Καραγιάννη

 

 

Αντιγόνη Παφίλη

NEWSLETTER

Name
Email *